Дженифър Гарнър помага на Афлек да загърби алкохола

Бен Афлек отново залитна към един от най-големите си пороци – алкохола. Актьорът е решен да се справи с проблема и кой друг да му помогне в този тежък момент, освен бившата му съпруга Дженифър Гарнър.

Макар двамата да се разделени от години и Бен да има нова жена до себе си, той се е обърнал за помощ именно към майката на децата му. Негови приятели пък споделят, че тя на свой ред никога не му отказва помощ. “Дженифър винаги е била човек, който се отзовава при нужда на Бен, когато той страда от алкохолна зависимост и хазартни игри. Тя с всички сили се опитва да го държи настрана от тези негови пороци”, коментира източник пред Us Magazine.

Дженифър Гарнър още не може да преживее Бен Афлек

Актрисата избрала за Бен специалист в рехабилитационно заведение на север от Лос Анджелис. На 25 септември актьорът подписал договор, според който той е длъжен да проведе 30-дневно лечение в клиника. “Борбата с неговата зависимост е дълъг процес. Бен разбира, че не може просто да се събуди една сутрин и да си каже: “Всичко приключи”. Лечението е усилие”, коментира още източникът пред изданието.

Това е новата половинка на Бен Афлек

Това не е първия път, в който Афлек влиза в рехабилитационен център. Преди осем месеца той изкарва един курс за справяне с алкохола, но през октомври отново се налага да се лекува. Според близки до Бен, той се върнал към порока, след като празнувал наградите “Еми” със своята приятелка Линдзи Шуукъс.

Снимки: Profimedia