Бен Афлек се лекува от алкохолизъм

От години има слухове, че Бен Афлек има проблеми с алкохола, но едва сега звездата призна за тях.

Актьорът разкри на официалната си страница във Facebook, че се е лекувал от алкохолизъм в клиника. Той благодари на своята съпруга Дженифър Гарнър, че е била до него в този труден момент и изцяло е поела грижата за трите им деца. Той е категоричен, че сега ще се фокусира върху семейството си.

Приключих лечението си от алкохолна зависимост – нещо, с което се борех в миналото и ще продължавам да се боря. Искам да живея пълноценно и да бъда най-добрият баща, който мога да бъда. Искам децата ми да знаят, че не е срамно да потърсиш помощ, когато се нуждаеш от нея и да бъдеш опора на тези, които се нуждаят от нея”, написа 44-годишният актьор.

“Щастливец съм, че имам подкрепата на семейството и приятелите, включително и на моята родителска половинка Джен, която ме подкрепяше и се грижеше за децата ни, докато аз се лекувах. Това е една от множество стъпки към възстановяването ми”, продължи той.

Това не е първият престой на звездата в рехабилитационна клиника. Запознати разкриват, че именно проблемите му с алкохола са причината за разпада на брака му, а не аферата му с бавачката на фамилията. Афлек обаче е предприел всички мерки, за да запази семейството и явно има резултат, тъй като Гарнър вече оттегли молбата за развода.

Снимки: Profimedia