Йога три пъти седмично за справяне с мигрената и безсънието

Ново проучване доставя още малко информация за ползите от йогата.

По всичко си личи, че все пак ще имаме достатъчно време за тренировки и в предстоящия месец. Затова защо не последваме препоръката на специалистите и не започнем да включваме и йога три пъти седмично.

Според проучване на доктори от Института за медицински науки в Индия, ако практикуваме йога толкова често, ще можем да се преборим с множество проблеми сред които и упоритата мигрена.

10 минути йога за по-добър секс

За да докажат теорията си специалистите от института събрали 114 души на възраст от 18 до 50 години, които се оплаквали от мигрена поне 4 до 14 пъти месечно. Изследваните лица се разделили на две групи, като едната от тях практикувала йога, а другата не. Останалата част от ежедневието им по време на проучването била подобна – имали еднакви диети, приемали същите медикаменти и имали еднакво време за активности и сън.

Групата, която практикувала йога, първоначално започнали със сесии по един час три пъти седмично, след което постепенно увеличавали времето.

Пияна йога – новият начин да поддържаме фигура?

След края на изследването честотата на атаките на мигрена намалили с 48% при групата, която практикувала йога и следователно използвали 47% по-рядко медикаменти. Изследваните лица докладвали, че вечер спят по-спокойно и се чувстват енергични.

Същевременно резултатите от това проучване подкрепили и други изследвания, които доказват, че йогата укрепва имунната система, поправя стойката и ни помага да се преборим с тревожността.

Ето и няколко предложения за йога тренировки от нас:

12 минути йога за успокоение на душата

Бути йога – забавният начин да отслабваме

tips