Бути йога – забавният начин да отслабваме

Този нов вариант на познатия спорт отново предлага същия ефект, както традиционната йога, но с повече динамичност.

Ако сте пробвали да практикувате йога, но не ви е харесало, вероятно причината е била в липсата на динамика в упражненията. Да, признаваме – някои тренировки от този спорт са малко отегчителни, въпреки че едновременно с това са много трудни.

Затова пък модификацията на спорта, която стана известна с името “бути йога”, предлага нещо по-различно – забавление и интензивност по време на тренировка, но пак в комбинация с полезното влияние на йогата върху състоянието на духа и тялото.

Този нов термин е въведен през 2010 от професионалния треньор Бизи Голд. Името на спорта идва от думата “бути”, която на индийски означава нещо скрито и пазено в тайна, защото според основателят това е новата тайна на всички отслабващи. Идеята му на спорта е компенсира бавните движения от традиционния спорт със забавни упражнения, които не само ще извисят духа на практикуващия, но и ще вдигнат настроението му.

Гарантирано отслабване за една седмица

Упражненията използват движения, взаимствани от бойните изкуства, внимателно вплетени с позите в йогата. Тренировката стимулира нормалното функциониране на организма и потока на енергия в тялото, така че резултатът да бъде още по-добър както за здравето ни, така и за фигурата ни.

Ако искате да пробвате новата бути йога, можете да кликнете видеото по-долу, в което има идея за примерна тренировка.

Голото тяло има силата да лекува, вярва Джулиан Хъф

Инста-вдъхновение за по-тънка талия