Да се възползваме максимално от антиейдж свойството на тренировките

Тези няколко трика ще ви помогнат да се възползвате максимално от всяка тренировка, за да забавите процесите на стареенето.

Поддържането на активен начин на живот е най-доброто нещо, което можете да направите за тялото и ума си, а с времето ползите от фитнеса стават още по-големи. Множество експерти потвърждават, че тренировките имат антиейдж ефект, като запазват тонуса и добрия външен вид на тялото ни през годините, забавяйки процесите на стареенето.

Смята се, че стареенето се дължи на теломерите (окончанията на хромозомите в белите кръвни клетки), които обикновено стават все по-къси с времето. Според проучванията теломерите на хората, които спортуват редовно, имат същата дължина като тези, които са с 10 години по-млади. 

Тайната за подмладяване на Синди Крауфорд

Ако искате максимално да се възползвате от това свойство на упражненията, спазвайте тези три правила:

200 минути тренировки седмично

Според проучванията на учените от Кралския колеж в Лондон точно 200 минути, прекарани в движение и упражнения, ни спестяват около 10 години от биологичната ни възраст. Това означава, че с по 30 минути упражнения на ден или 60 минути, но три пъти седмично, можем да си спестим много от скъпите терапии за подмладяване.

Сутрешни тренировки са за отслабване, следобедни – за мускулна маса

Повече тежести, по-малко бръчки

Когато практикуваме движения, при които е налична допълнителна съпротива върху мускулите заради тежестите, подобряваме нивата на кръвната захар – нещо, което множество дерматолози потвърждават, че е ключов фактор за запазване на красотата на кожата.

Не забравяйте аеробиката

Кардиото има способността да забави вашата биологична възраст с до 12 години – посочват резултатите от изследване от Университета в Торонто.

Ето какво трябва да знаете и за здравословното хранене с цел забавяне на часовника: Антиейдж диетата трябва да съдържа тези храни

tips