Липса на мотивация? Как да се върнем обратно на работа след home-офиса

Завръщането обратно към нормалността вече се случва поетапно. Шансът скоро да трябва да започнете отново да посещавате офиса става все по-голям.

Ако за някои срещата с колегите е чакана и жадувана, други свикнаха да работят изолирани. Независимо дали сте ентусиасти за завръщането в офиса, или не, едно е сигурно – вероятно голяма част от мотивацията ви за работа се е изпарила.

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

New York Times обяснява усещането на мнозина с думата “изнемощял”. Емоциите, които тази дума събира в себе си, се свързват с усещането, че сме загубили дълбоката си връзка с работата и работното място. Поколението Z според Microsoft не крие, че заради периода на работа от дома е загубило усещането за въодушевеност от професионалните си ангажименти.

Кое е най-креативното време от деня?

Психолозите споделят, че е естествено да изпитваме напрежение и нервност от пристъпването на офисния праг, както и да усещаме несвойственост във всички офисни активности, които преди са били част от ежедневието ни.

Нещото, което помага да се справим с липсата на мотивация, е допаминът. За да го boost-нем, трябва да заложим на добър хранителен режим и достатъчно сън. Специалистите също съветват да не отричаме липсата на мотивация, а да споделим за нея с колегите, които чувстваме по-близки. Осъзнаването, че не сме сами прави задачата да се справим по-лека. Полезен съвет би бил и този да разпитаме за различни обучения и програми с ментори, които компанията предлага на служителите. Това ще помогне да организираме приоритетите и мислите си.

Приемете ситуацията и скоро ще видите, че всичко ще влезе в релсите си!

Няколко практични съвета за по-добро настроение в офиса

tips