10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Въпреки, че преди повече от 50 години Одри Хепбърн беше кралицата на “Златния век” в Холивуд, нейният принос към модата има силно присъствие и в съвременният стил.

Откриваме нейното влияние навсякъде около нас – от пикси прическите и женствените пантофки, до класическата черна рокля и червено червило. Модното й наследство не свършва дотук – трансформиращата сила на колана за талия, важността на слънчевите очила и убеждението, че “вечната класика винаги ще превъзхожда временните трендове”. Считайте тези златни правила на Одри за Библията на изтънчения стил.

Женствен силует за секунди

Пристегнатата с колан талия е силно оръжие, с помощта на което всеки тип фигура може лесно да се трансформира. Актрисата използва коланчета с различни дебелини, които винаги са разположени върху най-тънката част от талията.

Назаем от момчетата

За дневната си визия, призовете скритата във вас Одри, като съчетаете блейзър с ученическо каре и папийонка. За вечерта се осмелете да излезете от зоната си на комфорт, носейки само дантелен сутиен и полу-разкопчано овърсайз сако (вдъхновено от мъжкия стил).

Доверете се на устните в червено

Плътните червени устни имат изумителната способност да променят визията ви изцяло. Дали сте облечени с удобен casual деним, или с малка черна рокля, червеното червило ще превърне всеки аутфит в елегантен ансамбъл. Не забравяйте едно важно правило – останалата част от визията трябва да бъде семпла. Това се отнася не само до дрехите, но и грима включително! Ключова дума: минимализъм.

Инвестирайте в чифт кожени мокасини

Дните ви като малко дете може да са в далечното минало, но кожените мокасини трябва винаги да намират място в гардероба ви. Тяхното излъчване е същевременно младежко и елегантно. Заложете на качествен чифт – гарантираме, че ще го носите дълго време!

Не излизайте без чифт овърсайз очила подръка

За онези дни, в които имате желание да се разхождате инкогнито из любимия си град – овърсайз очилата са най-добрия избор. Иконичният модел, който актрисата носи в “Закуска в Тифани” съществува и до днес.

Must try – цял бански

Модата на целите бански се завръща с пълна сила и Одри, която е техен привърженик от самото начало, категорично би одобрила. Те подхождат на всеки тип фигура и позволяват да бъдете елегантни дори и на плажа.

Skinny модел панталон с дължина до глезена

Този толкова обичан тренд е вдъхновен от прекрасната Одри Хепбърн. Актрисата е известна със своите скини панталони, стигащи точно над глезена. Този модел е подходящ за всеки тип структура, защото оптически удължава краката и стои еднакво добре както с високи, така и с равни обувки.

Когато се колебаете, заложете на малката черна рокля

Ако трябва да изберем един ключов елемент, който задължително трябва да присъства в модния арсенал на всяка дама, малката черна рокля заема челната позиция. Тя е била неизменна част от иконичния стил на актрисата, допълвана от перлена огърлица и дълги ръкавици. Мислете за нея като за най-сигурния избор във всяка ситуация, с който няма как да сгрешите. Първа среща, интервю, или друго събитие с формален дрескод? Малката черна рокля гарантира, че ще сте облечени подобаващо според случая, а личният си стил може да изразите в избора на грим и аксесоари.

Преоткрийте магията на райетата

Одри Хепбърн ни научи, че раираните дрехи се считат за неутрални. Може да ги съчетаете с деним, да експериментирате с контрастиращи принтове, или да добавите още райета, разбира се!

All-black-everything.

Сред многото неща, за които светът на модата дължи благодарности на Одри, на първо място са безценните тайни за стила, към които тя ни открехна. Сред най-добрите от тях е истината, че не съществува подобно нещо като “твърде много черно”. Облечени от глава до пети в тази вечна класика, изглеждаме по-слаби и по-високи (сякаш се нуждаем от повече аргументи). На г-жа Хепбърн дължим лансирането на all-black-everything визията във въплъщение на истинската класа.

Снимки: Profimedia
Текст: Михаела Кинова