Честит рожден ден, Одри!

Една от най-харизматичните, красиви и стилни икони на американското кино и до днес си остава неповторимата Одри Хепбърн.

“Златното момиче на Холивуд” се ражда на 4 май 1929 г. Одри е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“ (за кино), „Еми“ (за телевизия), „Грами“ (за музика) и „Тони“ (за театър). През 1960 г. получава и Звезда на алеята на славата.

Как легендата Одри Хепбърн е поддържала фигурата си

Прекарала детството си под нацистки режим в Холандия през Втората световна война. От малка се посвещава изключително на уроците по балет, преди да реши по-късно да стане актриса. За първи път привлича вниманието с роля в Бродуейската продукция „Джиджи“ (1951). Получава ролята на принцеса Ана във “Ваканция в Рим” (1953), за която печели наградата на Филмовата академия.

Превръща се в една от водещите холивудски актриси през 50-те и 60-те години. Получава още 4 номинации за Оскар. Сред емблематичните й роли са на Холи Голайтли в „Закуска в Тифани“ (1961) и на Илайза Дулитъл в „Моята прекрасна лейди“.

10 неща за стила, които научихме от Одри Хепбърн

Личният й стил е отличителен белег на една епоха и истинско вдъхновение за милиони жени. Модна и филмова икона, Одри е вечна със своите думи, които подтикват толкова много жени да покажат истинската си красота.

Hero Slider