Кулинарен уикенд: Здравословна салата с риба тон

Тази салата с риба тон се прави много бързо, засищата е, здравословна и много вкусна. Вижте как да си я направите с няколко лесни стъпки.

Този уикенд ви предлагаме да опитате тази салата с риба тон, която никак не прилича на останалите здравословни храни в менюто. Тя няма да ви остави гладни един час след хапването й и е достатъчно вкусна, за да се превърне в задължителна на масата.

Ето как да я направите:

Продукти

2 супени лъжици кисело мляко

1 и половина люжици нискомаслена майонеза

консерва риба тон, изцедена

1 глава зелен лук, нарязан

сол, пипер и изцеден лимон на вкус

Приготвяне

Смесете киселото мляко, майонезата, лимона и подправките, за да направите дресинг. Добавете към това рибата тон и зеления лук. Разбъркайте и оставете около един час в хвадилник, за да се смесят по-добре вкусовете.

Можете да я ядете и така или да я сервирате върху пълнозърнести крекери, листо от маруля, или в издълбана като лодка краставица.

Любимите празнични рецепти на Криси Тийгън

Задушена риба със зеленчуци

Кулинарен уикенд: Веган лимонен десерт