7 прости съвета за красива коса

Много от вас знаят, че смяната на сезоните изисква смяна на типа козметика – леките емулсии обикновено се заменят от по-богати и хранителни формули.

Подбрахме някои ценни съвети, коиот ще ви помогнат да поддържате красотата на косата си не само в преходните моменти в годината, но и през цялото време.

Сменяйте продуктите за грижа за коса всеки месец

Кожата на главата и косата свикват с козметиката и затова е добре да я разнообразявате. Особено ако живеете в субтропичен климат. Тези, коиот живеят в 2 сезона е добре да я сменят минимум два пъти годишно. В хладния сезон изпозлвайте по-богати масла и шампоани с по-силно действие. Звучи странно, но кожата на главата и косата ни става по-суха именно през зимата. В помещенията работят отоплителни уреди, а студеното време ни задължава да изсушаваме косите си със сешоар. Това сериозно уврежда тяхната структура и затова грижата трябва да е по-усилена.

Любимите продукти за коса на редакторите

Не пренебрегвайте грижата на професионалистите

Козметичната индустрия се развива с мълниеносни темпове – производителите постоянно лансират на пазара продукти, които са способни да преобразят косата ви само с няколко процедури. Но повечето от тях са създадени само за професионална грижа. Това не крие в себе си никакви заговори между индустрията и производителите, просто тези продукти са по-силни и агресивни и изискват специална подготовка. Всеки продукт се използва в строга доза в зависимост от типа на косата, нейната дължина и желания ефект. Да се прецени това в домашни условия е трудно, а в случай на грешка не само няма да получите търсения резултат, а дори може да навредите на косата си. Производителите запазват тънкостите на използването на продуктите със силно въздействие само за професионалистите. Затова е добре да се появявате пред тях поне на 3-4 месеца веднъж.

Отделяйте повече внимание на здравето на косата, а не на нейната дължина 

Този съвет е актуален във всички сезони. В растежа на косата има 3 фази: растеж, затишие и активно падане. Фазата на растежа съответства на живота нма косата. За всички тя е различна – между 2 и 7 години. За всеки таза фаза е различна и ако вашата е например 3 години, няма как да имате косата на Рапунцел. Като цяло косата расте между 12-15 см на година, т.е. коса с дължина повече от 45 см няма как да отгледате, каквото и да правите. Активен прием на витамини, мезотерапия на кожата на главата, скъпи продукти за ускоряване на растежа – каквито и средства и сили да похарчите, няма да увеличите повече от 5 см растежа от това, което генетично ви е заложено. Съсредоточете се не върху дължината, а върху качеството на косата си. Гъста, силна и блестяща коса е далеч по-красива от дългата, но изтощена и вяла коса. Обгрижените коси освен това визуално изглеждат и по-дълги.

Съвършената прическа за горещите летни дни