Съвършената прическа за горещите летни дни

Няма значение дали косата ни е дълга или къса, права, къдрава, тънка, гъста – когато термометърът показва над 30 градуса, единственото ни желание е да я приберем в лесна и бърза прическа, така че да не ни се пречка. 

Това обаче съвсем не значи, че сме готови да жертваме красивия стайлинг, основна част от който е начина, по който сме оформили косата си. Най-лесният и очевиден избор са високата конска опашка (за която сме си говорили безброй пъти) и небрежният, нисък кок. Един интересен негов вариант напоследък владее модните среди и добрата новина е, че за да го постигнем вкъщи, са ни нужни единствено някакъв вид стилизиращ продукт, ластик и обикновени черни фиби. 

Започнете с нанасянето на продукт върху кичурите от средата към върха. След това вържете косата на ниска опашка (стегната или по-хлабава, в зависимост от личните ви предпочитания), изтегляйки я не до края, а така, че да се получи примка. Свободния край на опашката увийте отгоре върху ластика, за да го скриете, а след това подпъхнете под кока, фиксирайки кичурите с няколко черни фиби. Можете да завършите с малко лак за коса, за допълнителна фиксация.

Този кок има различни варианти, тъй като можете да нанесете малко сух шампоан за обем и да намачкате косата си в корените, за по-небрежен ефект или пък да я пригладите и да го оформите по-стегнат, за по-специално събитие. Прибавете панделка или пък копринен шал, за неочакван и стилен завършек на прическата. 

За разлика от конската опашка и високия кок, този вариант няма да развали визията на косата ви в горната част, нито пък ще я лиши от обема й. В края на деня пък, когато решите да пуснете кичурите си, ще сте се сдобили с приятни небрежни вълни в стил “beach waves” и ще имате готова прическа за излизането на по питие след работа.