Любимите продукти за коса на редакторите

За косата си всяка жена е склонна да полага специални усилия.

В редакцията на Miss Bloom не правим изключение. Освен това следваме максимата, че и най-виртуозното оформяне не може да компенсира липсата на редовна грижа за здравето и блясъка на косата. Имаме си проверени продукти за целта и тази седмица решихме да ви споделим кои са те. Наредихме своите “почетни тройки” както следва!

Петя, главен редактор (@petia_bondokova)

Шампоан с хинин на Klorane. Използвам го от повече от десет години, като съм пробвала и много други шампоани през това време, но винаги след това се връщам към този. Харесва ми, че е богат на съставки на растителна основа и има укрепващо действие. Не образува обилна пяна и няма силен аромат, което ми дава усещането, че е доста щадящ към косъма.
Балсам с екстракт от овес на Yves Rocher. Купувам го за трети или четвърти път. Подхранва, без да утежнява, а косата след това е лесна за разресване, което според мен е предостатъчно постижение за този тип продукти.
Еликсир за коса Phytokeratine Extreme на Phyto. Взех го назаем от майка ми, която от години изсветлява косата си и използва специални възстановяващи продукти за сухи краища. Продуктът се нанася по дължините без отмиване и е изключително лек – можете да сте сигурни, че няма да утежни дори фината коса. Струва ми се, че през лятото косата заслужава една такава по-специална терапия.

Ася, лайфстайл редактор (@asvaiv)

От години поддържам косата си доста дълга, a това изисква много грижи, за да я запазя здрава, гладка и с блясък. През лятото към задължителните балсам или маска добавям и кокосово масло, защото хидратира в дълбочина и образува устойчив защитен слой. Достатъчно е само да намажа гривата си от нейната среда до края и така да остана поне за два часа. Понякога дори си правя домашни маски, към които добавям малко кокосово масло, за да постигна желания ефект – жизнена и лъскава коса. Аз лично залагам на студено пресовано сурово кокосово масло със 100% био произход на Dragon Superfoods, тъй като за мен качеството на продукта е много важно.

Препоръчваме ви още: 8 beauty продукта, които можете да замените с кокосово масло

След това продължавам с ритуала си за красота, измивайки косата си с подходящ шампоан и последващ балсам. Този сезон идеалният за мен продукт е Gliss Ultimate Repair на Schwarzkopf, при който ефектът е незабавен. Косата ми става много по-видимо здрава, мека и лесна за разресване, което признавам си, при такава дължина е доста трудно понякога.

Тъй като косата ми е боядисана, няма как завършекът на ритуала ми да не е отреден на Chroma Crystal Fluide на Kerastase. Този спрей удължава цвета и блясъка на гривата ми и я прави по-податлива за оформяне на различни прически. Едновременно с това гарантира, че косата ми ще бъде подхранена, гладка, съживена и с еластична текстура.

Люба, козметичен редактор на списание JOY (@luba4power)

Surf Spray на Bumble and Bumble е класиката за лятото. Ползвам този спрей в града, защото косата ми в естественото си състояние е с вълни, които много наподобяват на плажни. И само леко впръскване на този спрей е достатъчно, за да събуди спомените им от морската вода – кичурите ми стават гъвкави и с лек обем, витални и оформени.
Крем за оформяне на къдрици Curl Defining Cream на Moroccanoil  ми помага да оформя кичурите си в къдрици и да им придам блясък едноврменно. Подходящ е за вечер и за прически, които са по-оформени.
Ексфолиант за скалп за всички типове коса The Gommage  от серията Chronologiste на Kerastase е продукт, който ползвам минимум веднъж в месеца (а понякога и по-често). Той премахва всички остатъци от стилизиращите продукти, които попадат върху скалпа и се наслагват с времето. Както ексфолираме кожата на тялото, за да абсорбира отлично съставките на продуктите за грижа, това правим и със скалпа – затова го ексфолирам поне веднъж в месеца.

Makeup, don’t break up: Любимите продукти на редакторите