Beauty : Коса27 ЮЛИ 2017

7 прости съвета за красива коса

Не е важно колко е дълга, а как изглежда

Много от вас знаят, че смяната на сезоните изисква смяна на типа козметика – леките емулсии обикновено се заменят от по-богати и хранителни формули.

Подбрахме някои ценни съвети, коиот ще ви помогнат да поддържате красотата на косата си не само в преходните моменти в годината, но и през цялото време.

Сменяйте продуктите за грижа за коса всеки месец

Кожата на главата и косата свикват с козметиката и затова е добре да я разнообразявате. Особено ако живеете в субтропичен климат. Тези, коиот живеят в 2 сезона е добре да я сменят минимум два пъти годишно. В хладния сезон изпозлвайте по-богати масла и шампоани с по-силно действие. Звучи странно, но кожата на главата и косата ни става по-суха именно през зимата. В помещенията работят отоплителни уреди, а студеното време ни задължава да изсушаваме косите си със сешоар. Това сериозно уврежда тяхната структура и затова грижата трябва да е по-усилена.

Любимите продукти за коса на редакторите

Не пренебрегвайте грижата на професионалистите

Козметичната индустрия се развива с мълниеносни темпове – производителите постоянно лансират на пазара продукти, които са способни да преобразят косата ви само с няколко процедури. Но повечето от тях са създадени само за професионална грижа. Това не крие в себе си никакви заговори между индустрията и производителите, просто тези продукти са по-силни и агресивни и изискват специална подготовка. Всеки продукт се използва в строга доза в зависимост от типа на косата, нейната дължина и желания ефект. Да се прецени това в домашни условия е трудно, а в случай на грешка не само няма да получите търсения резултат, а дори може да навредите на косата си. Производителите запазват тънкостите на използването на продуктите със силно въздействие само за професионалистите. Затова е добре да се появявате пред тях поне на 3-4 месеца веднъж.

7 прости съвета за красива коса

Отделяйте повече внимание на здравето на косата, а не на нейната дължина 

Този съвет е актуален във всички сезони. В растежа на косата има 3 фази: растеж, затишие и активно падане. Фазата на растежа съответства на живота нма косата. За всички тя е различна – между 2 и 7 години. За всеки таза фаза е различна и ако вашата е например 3 години, няма как да имате косата на Рапунцел. Като цяло косата расте между 12-15 см на година, т.е. коса с дължина повече от 45 см няма как да отгледате, каквото и да правите. Активен прием на витамини, мезотерапия на кожата на главата, скъпи продукти за ускоряване на растежа – каквито и средства и сили да похарчите, няма да увеличите повече от 5 см растежа от това, което генетично ви е заложено. Съсредоточете се не върху дължината, а върху качеството на косата си. Гъста, силна и блестяща коса е далеч по-красива от дългата, но изтощена и вяла коса. Обгрижените коси освен това визуално изглеждат и по-дълги.

Съвършената прическа за горещите летни дни

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА КОСА

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.
Коса02 МАРТ 2023

Най-красивите пролетни прически за 2023 г.

Пролетта чука на вратите ни и е време да видим какви ще бъдат най-предпочитаните модни тенденции при прическите този сезон.

Диско къдриците отново са на мода
Коса24 ФЕВРУАРИ 2023

Диско къдриците отново са на мода

Точно така! Те са отново тук, за да ни напомнят, че това е една от най-сексапилните прически.

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа
Коса20 ЯНУАРИ 2023

#Goodhairday: Зендея и тайната на красивата прическа

Ако съществуваше титлата „богиня на прическите“, тя с право щеше да принадлежи на актрисата.

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома
Коса16 ОКТОМВРИ 2022

Ексфолирайте скалпа си лесно и бързо у дома

Колкото и да не ви се вярва всъщност е много важно да ексфолирате скалпа си.