3 зодии, на които петък 13-ти ще донесе щастие

Петък е! Само че 13-ти. Да се притесняваме ли?

Митовете и суеверията, които обгръщат този ден, плашат хората поколения наред. Причината за всеобщия страх от цифрата, който засяга толкова много общества и култури по света, не е съвсем ясна.

Историците смятат, че 13 получава лошата си репутация заради цифрата преди него, 12, която ще се асоциира със завършеност и доброто. Има 12 месеца в една година, 12 са и зодиите, има 12 олимпийски богове, 12 подвига на Херкулес, 12 племена на Израел и така нататък и така нататък.

През годините не са малко нещастията, които се асоциират с 13, но същото важи и за много други цифри. Психолозите описват, че следствията от съвпаденията от несгоди, които придружават петък 13-ти, са предизвикани от нашето очакване да ги намерим.

Хората също така са склонни да виждат съвпадения и връзки там, където невинаги ги има. Известен е психологическият феномен апофения, виновен за всички конспиративни теории – той се дължи на развитото въображение на хората.

Дотук с историята, а сега да видим какво ни очаква на днешния ден? Този път петък 13-ти все пак ще бъде събитиен за много от нас, но причината се крие в астрологията.

Накратко за влиянието на планетите в астрологията

Луната образува тригон с Плутон, планетата на разрушението, смъртта, хаоса и трансформациите. Това означава, че можем да очакваме немалко проблеми и силни емоции.

Същевременно обаче петък обикновено е асоцииран с Венера, а точно днешният петък е под силното влияние на планетата на любовта, затова и връзките ни ще са облагоденствани.

Три са зодиите, за които денят ще е най-приятен и романтичен – Близнаци, Лъв и Везни. 

Родените в петък са най-влюбчиви, във вторник – най-борбени

Popular