Астро Мания : Зодии13 АВГУСТ 2021

3 зодии, на които петък 13-ти ще донесе щастие

Какво прави днешния ден специален?

Петък е! Само че 13-ти. Да се притесняваме ли?

Митовете и суеверията, които обгръщат този ден, плашат хората поколения наред. Причината за всеобщия страх от цифрата, който засяга толкова много общества и култури по света, не е съвсем ясна.

Историците смятат, че 13 получава лошата си репутация заради цифрата преди него, 12, която ще се асоциира със завършеност и доброто. Има 12 месеца в една година, 12 са и зодиите, има 12 олимпийски богове, 12 подвига на Херкулес, 12 племена на Израел и така нататък и така нататък.

3 зодии, на които петък 13-ти ще донесе щастие

През годините не са малко нещастията, които се асоциират с 13, но същото важи и за много други цифри. Психолозите описват, че следствията от съвпаденията от несгоди, които придружават петък 13-ти, са предизвикани от нашето очакване да ги намерим.

Хората също така са склонни да виждат съвпадения и връзки там, където невинаги ги има. Известен е психологическият феномен апофения, виновен за всички конспиративни теории – той се дължи на развитото въображение на хората.

Дотук с историята, а сега да видим какво ни очаква на днешния ден? Този път петък 13-ти все пак ще бъде събитиен за много от нас, но причината се крие в астрологията.

Накратко за влиянието на планетите в астрологията

Луната образува тригон с Плутон, планетата на разрушението, смъртта, хаоса и трансформациите. Това означава, че можем да очакваме немалко проблеми и силни емоции.

Същевременно обаче петък обикновено е асоцииран с Венера, а точно днешният петък е под силното влияние на планетата на любовта, затова и връзките ни ще са облагоденствани.

Три са зодиите, за които денят ще е най-приятен и романтичен – Близнаци, Лъв и Везни. 

Родените в петък са най-влюбчиви, във вторник – най-борбени

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗОДИИ

Идеалната почивка според зодията
Зодии11 ЮЛИ 2022

Идеалната почивка според зодията

Море или планина? Релаксираща почивка или вдигащи адреналина приключения? Звездите разкриват перфектния избор за всяка зодия.

Спокоен Юли за тези три зодиакални знака
Зодии04 ЮЛИ 2022

Спокоен юли за тези три зодиакални знака

Дева, Телец и Козирог с по-различен старт на лятото!

Токсичните приятели и зодиака
Зодии29 МАРТ 2022

Токсичните приятели и зодиака

Приятелството с тези зодии често води до токсична връзка

С какво вдъхновявате другите според зодията?
Зодии27 МАРТ 2022

С какво вдъхновявате другите според зодията?

Най-отличаващото се качество в характера ви е...