Накратко за влиянието на планетите в астрологията

Какво трябва да знаем за всяка планета и астрономическо тяло – как ни влияят и какво казват за нас спрямо разположението им в наталната ни карта?

Често говорим, че в момента сме под влиянието на някоя планета, а че друга навлиза в своя ретрограден период, но какво точно стои зад това? Ако се изгубихте сред понятията в астрологията, краткият гайд, който подготвихме, ще ви бъде полезен.

Слънце

Управлява зодията: Лъв

Слънцето оказва най-голямо влияние върху характера ни. Асоциира се с гордост, силна енергия и самостоятелност, а на наталната карта той заема най-важно място, защото най-ясно говори за личността ни.

Луна

Управлява зодията: Рак

Ако Слънцето е осъзнатото, това, което всеки може да разпознае в себе си, както  и другите да видят в него, то Луната е обратното. Тя е свързана с неосъзнатото, емоциите и настроенията. Когато сме под й влиянието, Луната ни прави по-чувствителни, но и ни помага да достигнем до вътрешен покой по-лесно.

Зодиите, които най-трудно се справят с провала + как да го преодолеят

Меркурий

Управлява зодията: Близнаци, Дева

Най-турбулентната планета и тази, от която най-много се страхуваме. Меркурий се асоциира с комуникациите и интелекта. Позицията на планетата в рождения ни хороскоп формира начина, по който мислим и какво впечатление правим на другите.

Венера

Управлява зодията: Телец, Везни

Подобно на богинята, на която е кръстена, тази планета е свързана с красотата, женското начало и удоволствията. Под нейно влияние се раждат талантливи поети и естети.

Марс

Управлява зодията: Овен

Много по-агресивна енергия носи Марс, който се асоциира с мъжкото начало. Влиянието му засяга сексуалните ни желания и ни прави по-склонни към крайни емоции като агресия.

Сатурн

Управлява зодията: Козирог

Влиянието на тази планета се усеща най-силно върху сферата на професионалното развитие. Когато Сатурн е в активен период, тогава сме още по-амбициозни и целеустремени, а в наталната карта той символизира пред какви затруднения се изправя човекът.

Юпитер

Управлява зодията: Стрелец

Юпитер е тясно свързан със Сатурн – влияе най-много върху финансите ни, както и здравето, а в наталната карта показва какви възможности ни очакват в живота.

5 планети определят какви сме у дома, в любовта и в секса

Нептун

Управлява зодията: Риби

Най-мистичната планета, обгърната в неясноти и непредвидимост. Когато сме под влиянието й, този период от време винаги е хаотичен, но и изпълнен с много креативност.

Уран

Управлява зодията: Водолей

Уран е планетата, която най-силно може да промени ежедневието ни, когато е активна, защото се асоциира с големи промени, притеснения и важни новини.

Плутон

Управлява зодията: Скорпион

Планетата на смъртта, хаоса и трансформациите – в наталната карта тя е свързана с начина, по който един човек се справя в най-трудните си моменти, както и в най-успешните.

Малко хора знаят това за зодиите

Hero Slider