Продуктите в магазините масово са претъпкани с всякакви химикали и ГМО-та и е нормално повечето от нас да се чудят какво да сложат на масата.
От своя страна киселите млека са наситени с нишесте, за да може да се постигне гъстотата на истинското такова. Не е много трудно да си направим домашно кисело мляко, а ние ви предлагаме една много лесна рецепта, която всяка една от вас може да приложи у дома.
Оказва се, че най-важното е да се спазва технологичният процес и добрата хигиена.
За да се сдобием с хубаво кисело мляко, трябва да си купим хубаво пълномаслено прясно мляко. Най-добре ще бъде то да е домашно. Няма особено значение дали ще е краве, овче, козе, биволско или смесено. За закваска можете да използвате кофичка висококачествено купено кисело мляко с достатъчно количество живи бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophiles.
Познавачи съветват при следващите пъти, в които правим кисело мляко, да използваме домашно такова, защото се получава най-добре и има най-добър вкус. За закваска се отбира само най-горния слой от неотваряни до тогава кофичка или буркан с кисело мляко, от което никой не е ял преди това.

Начин на приготвяне:
Вече готовите буркани се оставят за 3-4 часа на топло място, за да може да се случи млечнокиселата ферментация – повишава се киселинността на млякото и то добива плътна консистенция. Необходимата температура за този процес е 43-44º С. Затова е нужна външна намеса. Много домакини увиват бурканите с няколко одеала, за да може те да стоят на топло.
Други пък слагат бурканите във фурната при пуснат кръгъл вентилатор без долен и горен нагревател, при температура около 30-35º С.
9 основни правила за плосък корем
Кой тип хора най-лесно поддържат добра форма?