Звезди : Горещи новини14 ЯНУАРИ 2020

Кралица Елизабет II се сбогува с внука си Хари в емоционално изявление

93-годишната Елизабет изрази разочарованието си от това, че той е решил да се отдели, но все пак даде благословията си

Чаканото с интерес официално изявление на кралица Елизабет II след отделянето на принц Хари и Меган Маркъл вече е публично.

93-годишната Елизабет даде благословията си херцозите да заживеят самостоятелно. Но го направи в нетипичен за нея емоционален тон, като подтекстът на речта й бе, че Хари и Меган вече не са част от “нейното семейство”.

В официалното си обръщение, тя многократно използва изразите “моето семейство”. Като нещо отделно, тя нарича Меган и Хари “младото семейство” или “херцозите на Съсекс”.

Къде ще живеят Меган Маркъл и принц Хари

В изключително редките официални обръщения на кралица Елизабет II всяка дума е внимателно пресметнат ход. Затова и силното наблягане на думата “семейство” този път придава изненадващо емоционален оттенък и е ясен сигнал, че в двореца са приели акта на Меган и Хари като измяна спрямо семейните ценности и единството на фамилията.

Тя изказва и открито съжалението си от това, че Меган и Хари не са пожелали да останат пълноправни членове на кралската фамилия.

Ето какво заяви кралицата в своето изявление:

“Днес семейството ми проведе много конструктивни дискусии относно бъдещето на моя внук и неговото семейство. Аз и семейството ми изцяло подкрепяме стремежа на Хари и Меган да създадат за себе си един нов живот като младо семейство. Макар че бихме предпочели те да останат пълноправни работещи членове на кралската фамилия, уважаваме и разбираме тяхното желание да водят по-независим начин на живот като семейство, като същевременно останат ценна част от моето семейство”, заявява Елизабет II.

“Хари и Меган дадоха да се разбере, че не желаят да разчитат на държавни фондове по време на новия си живот. В следствие на това, бе взето решение да започне период на реорганизиране, по време на който херцозите на Съсекс ще делят времето си между Канада и Великобритания. Това са сложни въпроси, които моето семейство трябва да разреши, и ни предстои още работа, но помолих финалните решения да бъдат взети до няколко дни”, завършва кралицата.

Ще се сдобрят ли някога Уилям и Хари след скандала

Спешната реакция на кралското семейство идва, след като Меган и Хари обявиха, че се оттеглят като висши членове на фамилията. Двамата не са предупредили никого, че са взели окончателно решение и че планират да го съобщят публично. “Обидата е голяма”, разкриха източници на списание People.

Друга версия обаче гласи, че кралицата и приближените й целенасочено са изолирали Хари и Меган и са ги принудили постепенно да се отдалечат и в крайна сметка да се откъснат от роднините на принца.

Меган Маркъл сменя модния си подход – ще копира стила на Кейт?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ГОРЕЩИ НОВИНИ

Горещи новини23 ЯНУАРИ 2020

Селена Гомес на първо място в класацията на Billboard за изпълнители

Новият албум й донесе три челни места в класациите

Горещи новини23 ЯНУАРИ 2020

Джеси Джей и Чанинг Тейтъм се събраха отново

Актьорът и поп звездата си дадоха шанс след един месец раздяла

Горещи новини22 ЯНУАРИ 2020

Ози Озбърн страда от болестта на Паркинсон

"Просто се надявам близките ми да продължат да бъдат до мен", призна легендарният вокалист на Black Sabbath

Горещи новини22 ЯНУАРИ 2020

Памела Андерсън се омъжи за холивудския продуцент Джон Питърс

Това е пети брак за 52-годишната актриса и модел