Знаете ли наистина какъв тип е вашата кожа?

За правилната грижа трябва да разберете малко повече за визията си

За да се радваме на страхотна кожа без никакви недостатъци, трябва да полагаме добра грижа за нея и да сме наясно с типа й. Звучи лесно, но съвсем не е!

Оказва се, че много жени не знаят какъв тип е кожата на лицето им, още повече, че в различните месеци тя се променя и съответно се променя и грижата за нея.

Toва е много важно, защото незнанието веднага се отразява в харченето на куп пари за козметика, която впоследствие не се ползва. Често се случва така и, че използваме продукти, които вместо да се борят с признаците на стареене на кожата, по-скоро й вредят.

Трябва ли да измиваме мицеларната вода?

Естествено е да се запитате как да разберете повече за кожата си. Няколко хитрини помагат да разберете какъв тип е вашата кожа.

За да разберете дали кожата ви е мазна, пропуснете нанасянето на крем за една вечер – на сутринта минете с пръст по носа, ако е мазен, то имате мазна кожа. Ако бузите ви са сухи, а носът е омазнен, то кожата ви е от смесен тип.

Ако скулите ви поруменяват, винаги когато ги докоснете, не си мислете, че сте срамежлива – просто кожата ви е чувствителна.

За да познаете дехидратираната кожа, прищипете с пръсти бузите си. Появят ли се линии, това значи, че кожата има нужда от овлажняване.

4 начина да спаситe красотата си през лятото

Друг признак на прекомерно изсушаване на кожата е усещането за опъване. Сухата кожа се нуждае от специални грижи.

Кожа на лицето, която не се омазнява, не се получават линии, когато я пощипвате, не я усещате като опъната и не се зачервява, е нормален тип кожа.

Доброто познаване на типа кожа не само ще ви помогне в избора на продукти за нея, но и ще ви помогне да подобрите вида й.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Съвети & тенденции26 СЕПТЕМВРИ 2018

7 тайни за младостта на Виктория Бекъм

Формулата й е семпла и съвсем достъпна

Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2018

6 съвета за красота от интернет, които трябва да избягвате

„Онлайн“ красотата понякога може да бъде опасна

Съвети & тенденции17 СЕПТЕМВРИ 2018

Ефективни бюти трикове за заети момичета

Как да изглеждате сякаш сте спали 9 часа

Съвети & тенденции14 СЕПТЕМВРИ 2018

Нестандартните трикове за красота на звездите

Кафе, животинска плацента и... крем за хемороиди - това са само малка част от тайните на дамите в Холивуд