Храните, които могат да ни препазят от рак

Съвременните диетолози и специалисти научно доказаха, че храните лекуват. Те са открили, че много продукти притежават лечебни и холистични свойства, които са определящи за здравето и могат да ни помогнат да се предпазим от болестите по най-естествен начин. Ето защо събрахме храни и продукти, които имат антираково действие. Те са богати на антиракови агенти, които […]

Съвременните диетолози и специалисти научно доказаха, че храните лекуват.

Те са открили, че много продукти притежават лечебни и холистични свойства, които са определящи за здравето и могат да ни помогнат да се предпазим от болестите по най-естествен начин.

Ето защо събрахме храни и продукти, които имат антираково действие. Те са богати на антиракови агенти, които могат да подпомогнат предпазването от рак и да повлияят благотворно състоянието на болните пациенти. Ето кои са те:

В кои храни се съдържат най-важните витамини?

Джинджифил
Джинджифилът отдавна се използва в народната медицина за лечение на всичко. Оказва се, че подпомага и срещу гаденето по време на лечението на рак. Можете да го използвате пресен или в прахообразна форма като подправка.

Люти чушки
Лютите чушлета съдържат капсаицин – съединение, което може да облекчи болката. Затова хапвайте повече чушлета, за да облекчите невропатичната болка след операция за рак.

Розмарин
Подправката е богат източник на антиоксиданти. Можете да го добавите към супите, сосове на доматена основа, хляб и месо. Той помага на детоксикацията, лошото храносмилане , метеоризъм и други храносмилателни проблеми.

Храните, които могат да направят чудеса с кожата ни

Куркума
Тя е с доказани антиоксидантни и противовъзпалителни свойства и действа като защита срещу развитието на рак. В момента се проучва дали тази подправка има важна роля в превенцията и лечението на някои видове рак, но резултатите показват точно това.

Чесън
Няколко проучвания показват, че повишения прием на чесън намалява риска от рак на стомаха, на дебелото черво, хранопровода, панкреаса и гърдата. Той подпомага и за детоксикацията, а също така подобрява и имунната система.

Мента
Ароматната билка подпомага храносмилането. Понякога лечението причинява дразнене на стомаха и тогава на помощ идва това природно средство. Експертите съветват да заложите на чаша чай от мента.

Лайка
Подпомага както при проблеми със съня, така и за превенция и лечение на рани в устата, причинени при химиотерапия и лъчетерапия. Ако вашият онколог сметне, че е добра идея, не пречи да си правите гаргара с настройка с лайка.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Здраве25 МАРТ 2020

Как да готвим лесно, евтино и здравословно у дома

Ключът е в това да пазарувате точните продукти и да използвате максимално богатия избор от полезни подправки

Здраве22 МАРТ 2020

Домашен дезинфектант? По-добре не

Вижте какви препарати обае можете да си направите

Здраве20 МАРТ 2020

Упражнения за по-добра стойка от професионална балерина

5 упражнения, които ще ви помогнат да сте по-пластични и здрави

Здраве19 МАРТ 2020

Всичко, което трябва да знаете за най-важните витамини

Разглеждаме подробно всичко за витамин А, В, С, D, Е и К