Психология : Връзки & секс03 ОКТОМВРИ 2017

Реалистичните съвети за брака

Това, което романтиците никога няма да ви кажат за щастливите отношения

Никога не си лягайте ядосани, говорете открито за проблемите си и редовно излизайте на срещи – писнало ли ти е от тези еднообразни съвети за щастлива връзка?

Ако отговорът е “да”, значи имаш нужда да прочетеш нещо искрено, идващо от брачни експерти с достатъчно опит, които знаят, че захаросаните и романтични правила може и да работят, но със сигурност до време.

Излизай без партньора си и помни какво е да си необвързана

100% вярно е, че липсата засилва връзката помежду ви, просто защото… си липсвате. А това чувство може да е доста рядко срещано явление, особено когато сте женени или имате връзка от няколко години, казва Джени Блок, авторка на книгата “Open: Love, Sex and Life in an Open Marriage”. “Много е важно да отделяте известно време за себе си, за да се почувствате така, както преди да се впуснете в сериозната връзка. Не забравяйте приятелите си, не обръщайте гръб на хобитата си. Правете това, което правите “вие”, а не само “обвързаното вас”. Междувременно ще се изненадате как тези действия ще ви напомнят защо на първо време сте се влюбили в човека отсреща и какви хора сте били вие тогава.”

Дръж се с партньора така, както в началото на връзката ви
Ако обичаш човека до себе си, ще искаш да поддържаш авторитета му, особено когато сте в компания. Експертът по връзките Деб Безингер предупреждава двойките, които се възползват от неговите услуги, да избягват споровете и разговорите, които не са за пред други хора, на обществени места. Това може и да ви изглежда безкрайно логично, но всъщност когато сте ядосани, рядко мислите за нещата, които казвате на човека отсреща и още по-малко – пред кого ги казвате. В случая не само обиждате половинката си двойно повече, но и се превръщате в дразнеща останалите личност.

Не очаквай мъжа ти да задоволява всяка твоя нужда
Понякога именно тези очаквания са пагубни за браковете, казва Грег Кейсън, психолог от Лос Анджелис. “В наши дни браковете нерядко се сриват под тежеста на собствените ни очаквания и цели, които си поставяме за тях. Защо очакваме половинките ни да ни бъдат най-добри приятели, партньори за вечеря, за танци, за сексуални експерименти, довереници, готвачки, чистачки, сродни души и какво ли още не? Важно е да оценяваме това, което човекът отсреща ни дава, да можем да се примирим с нещата, които не ни дава и да открием останалите на друго място.

Останалите съвети за брака може да прочетете в новия брой на сп. JOY.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 АВГУСТ 2018

Кои са абсолютните don'ts в секса?

Но е почти сигурно, че сте ги допускали поне веднъж

Връзки & секс13 АВГУСТ 2018

Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

Изключително важни за близостта и щастието

Връзки & секс12 АВГУСТ 2018

Подредените хора са по-добри любовници

Една не-секси черта на характера се оказва неочакван еротичен плюс

Връзки & секс10 АВГУСТ 2018

Как да срещнем идеалния мъж?

Попитахме науката