Разбитото сърце в ерата на модерните срещи

Или как да продължите напред след връзка, която всъщност не е съществувала

Оборудвани със смартфони с 10 различни приложения за срещи, представителите на нашето поколение все повече и повече се сблъскват с проблема на “псевдо връзките”.

И за разлика от останалите “millennial” тенденции, в тази определено няма нищо розово.

Но какво всъщност са “псевдо връзките”? Всяка от тях задължително включва онлайн комуникация, често придружена от нула истински срещи и приключва преди зараждането на реални отношения. С други думи модерното ухажване, ако изобщо може да се нарече такова, поставя равен знак между това да проявиш романтичен интерес към някого и да “суайпнеш надясно” в Tinder. 

Да бъдеш демисексуален не е срамно

За съжаление, тази ситуация е дотолкова често срещана, че психолозите вече я наричат “чистилището на срещите”, в което нещата между двама души не се развиват по натуралния начин. Така вместо всеки от тях да разкрие своите истински черти (привлекателни и отблъскващи за този отсреща), двамата попадат в плен на илюзорен образ, а отношенията им се превръщат в “онзи перфектен match, който така и не се получи”. С други думи фантазиите ни свободно изграждат представата за връзка, която на теория е можело да бъде чудесна и в крайна сметка се сблъскваме с парадокса на това да превъзмогнем човек, с когото така и не сме се срещали. 

Ако тази история ви е до болка позната, вече знаете, че не сте сами. А психолозите дори са изготвили кризисна програма в четири стъпки, с която да се справите с този модерен проблем.

Приемете, че не се е получило.

Дайте си време, през което да тъгувате (но не прекалено много). 

Оцените позитивните уроци от преживяното.

Веднага продължете да излизате с други хора.  

Най-трудната част на това да продължите напред от такава “псевдо връзка” е да приемете, че нещата не са се получили и вероятно няма и да се получат в близко бъдеще. Макар че може да бъде изкушаващо да таите някаква сляпа надежда, че отсрещната страна ще промени мнението си, не го правете. Това е възможно най-лошия подход, който няма да ви позволи да се измъкнете от капана на тези илюзорни отношения. Най-доброто, което можете да направите, е да продължите със срещите, тъй като няма никакъв смисъл да пропилявате повече време и енергия за човек, който не е отделил от своите за вас.

По-глупавите мъже са по-склонни да изневеряват

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс25 СЕПТЕМВРИ 2018

Как да спасите връзката си след изневяра

Има 8 проверени начина, които работят

Връзки & секс23 СЕПТЕМВРИ 2018

Мъжете или жените: Кой прощава по-лесно изневярата

Вече стана ясно и защо мъжете не спират да лъжат своите половинки

Връзки & секс22 СЕПТЕМВРИ 2018

8 признака, че на жената й липсва секс

И, не, не можете да ги прикриете

Връзки & секс21 СЕПТЕМВРИ 2018

Мъжете с брада изневеряват най-малко

Какво е общото между окосмяването по лицето и сериозната връзка?