Психология : Връзки & секс27 СЕПТЕМВРИ 2018

Жените се влюбват в мъже, които приличат на…

Не, не е на бащата!

Доскоро учените бяха категорични в схващането, че всяка жена търси в бъдещите си партньори своя баща. Или липсващия такъв. Е, нови теории разбиват на пух и прак този факт.

Експерти са провели проучване сред доброволци в университета в Нюкасъл. 32 жени са били помолени да покажат снимка на своя любим, както и такава на своя… брат.  След това, учените добавили към получените снимки фотоси на известни личности и техните братя и сестри, които имат сходни черти на лицата с тези, които участват в експеримента.

Хората без братя и сестри изневеряват повече

Всичките кадри са били показани на група от други доброволци, която трябвало да подреди снимките в следния ред: от тези, които си приличат най-много към тези, които си приличат най-малко. Хората, участващи в подредбата не са знаели каква е връзката между лицата от снимките. Резултатът бил меко казано изненадващ за учените. Повечето участници поставили снимката на брата на жената до тази на партньора й.

Тамзин Сакстън, професор в университета и наблюдател на експеримента споделя, че на подсъзнателно ниво повечето хора търсят в човека до себе си качества, които са им познати и са близки до ценностната им система.

Кофти мъжете, които е по-добре да разкарате от живота си

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс24 МАРТ 2019

Разберете дали мъжът ви крие тайна от миналото

Има неща, които ще ви насочат по следата

Връзки & секс23 МАРТ 2019

Садо-мазо феновете имат по-хубав сексуален живот

Проучването бе публикувано в The Journal of Sexual Medicine

Връзки & секс20 МАРТ 2019

Това е един от най-опасните начини за манипулация. Вие жертви ли сте?

Може да изиграят лоша шега с вашата психика.