Психология : Връзки & секс16 ОКТОМВРИ 2018

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Колкото по-бързо се отървете от този човек, толкова повече разочарования ще си спестите

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Ако един мъж оплюва бившите си, това е сигурен знак, че връзката с ви него е обречена!

Такъв човек няма почти никакъв шанс да изгради зрели отношения. Той или е неспособен да поема отговорност, или преценката му за хората е като на малко дете.

Ако той е приятел с бившите си и поддържа редовен контакт, също трябва да се притеснявате. Психолозите определят този тип поведение като нарцистично. Мъжът (или жената) в “приятелски” отношения с бившите просто не може да приеме загубата и има нужда от вниманието, с което е свикнал. Такъв тип човек обикновено е крайно неподготвен да изгради пълноценни отношения.

Също толкова ясен предупредителен знак обаче е и това мъжът яростно да хвърля кал по бившите си, да говори с гневен тон и с обиди и да им вменява цялата вина за провалените отношения.

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

Елинор Грийнбърг, психолог и автор, обяснява защо е така.

“Хората обикновено повтарят моделите си на поведение от предишните си връзки. Това означава, че ако се вслушате внимателно в това как един човек говори за бившите си партньори, можете да добиете добра представа как ще се отнася и с вас. Когато някой описва всичките си бивши като ужасни хора и им прехвърля цялата вина за края на връзката, това е червен флаг за мен.”

Бившите са жени, които някога той сам си е избрал.

Бил е влюбен в тях, смятал ги е за най-прекрасни на света и по собствена воля ги е направил важна част от живота си. Накрая се оказват толкова ужасни…

Какво говори това за самия него и за способността му да взема решения? Можем спокойно да кажем, че този човек или е абсолютно незрял в преценката си, или се заплесва твърде лесно и трудно различава истинската любов от физическата страст, или, още по-лошо, има някакъв болен модел на поведение и подсъзнателно се стреми към отношения, в които има твърде много драма.

Защо мъжът, който оплюва бившите си не струва

“Такъв човек явно не може да преценява жените реалистично. Те не могат да бъдат хем прекрасни, хем ужасни – ясно е, че неговата собствена представа за дадена жена е силно изкривена, когато е влюбен,” казва Елинор Грийнбърг. “Шансът и представата му за вас да е абсолютно неадекватна е голям.”

Много неприятно е и това, че този мъж очевидно не желае да поеме своята част от отговорността за разпадането на връзките си. Това говори за егоизъм, липса на зрялост и на нужния минимум самокритичност.

Не попадайте в капана на фантазията, която този объркан човек има за вас. Сега сте най-прекрасната на света, късметът най-после му се е усмихнал след върволица от “луди” жени…

Не си правете илюзии – рано или късно, ще се превърнете в поредния експонат в неговия музей на любовните провали. За да се оплаква от вас на следващата прекрасна.

Заслужавате нещо много повече от това, а именно зрял и уравновесен мъж, който е научил уроците си, осъзнал е грешките си и просто е оставил миналото зад гърба си.

Кофти мъжете, които е по-добре да разкарате от живота си

Защо той обича теб, но спи с други?

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

4 неща, които никога не бива да правим след скандал
Връзки & секс17 СЕПТЕМВРИ 2020

4 неща, които никога не бива да правим след скандал

Всяка от тези грешки може да бъде пагубна за доверието във връзката

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия
Връзки & секс25 АВГУСТ 2020

5 предупредителни знака да не се събирате с бившия

Тези типове поведение често се появяват след раздялата

Необвързаните жени са по-щастливи от необвързаните мъже
Връзки & секс20 АВГУСТ 2020

Необвързаните жени са по-щастливи от необвързаните мъже

Сингъл мъжете се правят на силни, докато тайно чакат да открият половинката си

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид