Психология : Връзки & секс31 ОКТОМВРИ 2019

Законът на привличането или какво прави някои мъже толкова привлекателни

Учените откриха какво прави един мъж привлекателен за нас

Независимо дали той е вашият тип или не, някак е успял да привлече вашето внимание и на всички около него. Как го прави?

Има някои мъже, които, без да правят нищо особено и дори без да са толкова привлекателни, успяват да спечелят сърцата на всяка жена. Учените разкриха как се случва това.

Заради някои открояващи се черти този тип мъже изглеждат привлекателни на пръв поглед за почти всяка жена. Ето кои са те:

Симетрично лице

Рядко си мислим, че някой е красив, просто защото очите му са правилно разположени или скулите му са напълно симетрични, но всъщност много пъти това е причината да се чувстваме привлечени от някого.

Това е така, защото на подсъзнателно ниво, асоциираме хората със симетрични черти по-здрави физически. Първичната страна у нас ни кара да търсим точно такъв тип мъже, които могат да осигурят семейството.

Белези

Според проучване с име “Personality and Individual Differences”, когато един мъж има белези от наранявания, особено по лицето, жените го намират за в пъти по-привлекателен. По този начин той изглежда сякаш води по-интересен начин на живот и има нотка опасност в характера му.

Интересното е, обаче, че това важи само за краткотрайното впечатление на жените. Според статистиката много рядко се случва някой да намери дългогодишен партньор в лицето на мъж с белези.

Тембър на гласа

Изследване от “PLoS One” открива, че жените асоциират по-дебелия глас в ниските тоналности като по-мъжествен. Но той става привлекателен за нас, ако е близък до нашия тембър на гласа, защото подсъзнателно ни звучи познато.

Гаднярите, с които никога да не се обвързвате

Освен тези универсално привлекателни черти, има някои неща у един мъж, които го карат да изглежда секси само за нас – например подобна лицева структура, подобен аромат на тялото и др.

Форплей за по-добър секс?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс28 ЯНУАРИ 2020

Ако партньорът ви е песимист, а вие сте оптимист...

Наполовина успешна ли е връзката, или наполовина нещастна?

Връзки & секс22 ЯНУАРИ 2020

Как Instagram ни пречи да открием любовта

Instagram дисморфията може би е причината защо сме нещастни и самотни

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката