Психология : Връзки & секс31 ОКТОМВРИ 2019

Законът на привличането или какво прави някои мъже толкова привлекателни

Учените откриха какво прави един мъж привлекателен за нас

Независимо дали той е вашият тип или не, някак е успял да привлече вашето внимание и на всички около него. Как го прави?

Има някои мъже, които, без да правят нищо особено и дори без да са толкова привлекателни, успяват да спечелят сърцата на всяка жена. Учените разкриха как се случва това.

Заради някои открояващи се черти този тип мъже изглеждат привлекателни на пръв поглед за почти всяка жена. Ето кои са те:

Симетрично лице

Рядко си мислим, че някой е красив, просто защото очите му са правилно разположени или скулите му са напълно симетрични, но всъщност много пъти това е причината да се чувстваме привлечени от някого.

Това е така, защото на подсъзнателно ниво, асоциираме хората със симетрични черти по-здрави физически. Първичната страна у нас ни кара да търсим точно такъв тип мъже, които могат да осигурят семейството.

Белези

Според проучване с име “Personality and Individual Differences”, когато един мъж има белези от наранявания, особено по лицето, жените го намират за в пъти по-привлекателен. По този начин той изглежда сякаш води по-интересен начин на живот и има нотка опасност в характера му.

Интересното е, обаче, че това важи само за краткотрайното впечатление на жените. Според статистиката много рядко се случва някой да намери дългогодишен партньор в лицето на мъж с белези.

Тембър на гласа

Изследване от “PLoS One” открива, че жените асоциират по-дебелия глас в ниските тоналности като по-мъжествен. Но той става привлекателен за нас, ако е близък до нашия тембър на гласа, защото подсъзнателно ни звучи познато.

Гаднярите, с които никога да не се обвързвате

Освен тези универсално привлекателни черти, има някои неща у един мъж, които го карат да изглежда секси само за нас – например подобна лицева структура, подобен аромат на тялото и др.

Форплей за по-добър секс?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс10 НОЕМВРИ 2019

Преодолял ли е вече бившата?

Вижте има ли смисъл да продължавате тази връзка

Връзки & секс09 НОЕМВРИ 2019

Стоп! Нещата, които казват, че той не е за вас

Ако ги забелязвате в половинката, не ги игнорирайте

Връзки & секс07 НОЕМВРИ 2019

Видовете фалшива любов и как да ги разпознаваме

Тази статия може да ви спести години изгубено време, разочарование и похабени нерви

Връзки & секс06 НОЕМВРИ 2019

Грозната истина: какво наистина се крие зад тези мъжки реплики

Разберете намеренията му само по думите му