Психология : Връзки & секс25 ОКТОМВРИ 2012

Възбуждащ секс в дългогодишна връзка – напълно възможно

Един от най-често срещаните случаи на развитие на любовните връзки е
достигането до критичен момент след около 7 години и настъпването на
съмнения у партньорите дали не пропускат нещо в живота.

Един от най-често срещаните случаи на развитие на любовните връзки е достигането до критичен момент след около 7 години и настъпването на съмнения у партньорите дали не пропускат нещо в живота.

Както една английска поговорка гласи:“Тревата в двора на съседа винаги изглежда по-зелена.“ Но дали наистина е така? И как да избегнем да станем просто цифра в статистиката за двойките, сменящи партньорите си през няколко години? Д-р Кет, клиничен сексолог и семеен терапевт, дава няколко съвета как да се избегне отегчението в брака и секса.

На първо място е да бъдем осъзнати за промените, които протичат в нашето отношение към любимия човек. Тъй като най-сигурното нещо е промяната, няма как да накараме времето да спре, но можем до голяма степен да управляваме посоката на промените. Според изследванията няма такова нещо като изневяра, която „просто се случи“. Около година преди изневярата, у партньорът, който е предприел това действие, са започнали да се появяват мисли и съмнения дали не изпуска нещо от живота и усещане за скука и отегчение от връзката. Според д-р Кет, още когато човек осъзнае тези неща, е важно да помисли как да разнообрази връзката, а не да се остави на инерцията и надеждата, че отегчението ще отмине от само себе си.

Разнообразяването може да бъде направено като двойка, но може да започнеш и с вкарване на нови лични интереси и хобита в живота си – уроци по танци или някакво друго изкуство или спорт, екскурзии и т.н. Повече кураж за сексуални експерименти също е нужен. Поеми инициативата за секс на открито, използване на играчки или осъществяване на фантазиите, които те възбуждат.

Усещането, че правиш нещо за себе си и сама предизвикваш приятни промени в начина си на живот, ще те накара да се почувстваш по-секси, по-енергична и с повишено либидо.

За да не съжаляваш, че си оставила една връзка да се изчерпи, не допускай инерцията да ръководи живота ти. Както д-р Кет твърди, можеш да се наслаждаваш на възбуждащ секс и след много години с твоя партньор.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло