Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло

Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до вас e партньорът ви? Не сте сами – според това изследване повечето жени изпитват същия проблем.

Проучването се е провело във Великобритания и са проследени оплакванията от съня на жените във връзка, които спят до мъж редовно, с тези дами, които си лягат сами всяка вечер. Откриванията са учудващи за всички – оказва се, че спим с по три часа по-малко, ако партньорът ни е до нас, което се равнява на загубени 45 дни сън за една година.

Причината за това е различна според всяка двойка. 22% от изследваните жени посочват, че проблемът е в хъркането на съпрузите им, но има още много допълнителни фактори, които влошават съня ни. Дали ще е въртенето на спящия до вас, дали ще е говоренето на сън или дори желанието на партньора да ви събуди посред нощта за допълнителна сесия игри под завивките (макар че точно за това сме склонни да му простим).

Истината е, че много двойки установяват, че е по-добре както за здравето им, така и за връзката им да спят в отделни легла. Всъщност хората са започнали да споделят една и съща спалня чак в периода на масовата беднотия в обществото и причината е била повече икономическа, отколкото романтична.

Лошото е, че според други проучвания пък след дълго време, прекарано в различните спални, двойките започват да оценят повече личното си пространство и това може да ги отчужди.

Как да подобрим сексуалния си живот според възрастта

Потърсете кой е най-подходящият избор за вас и вашата връзка, така че и двамата да се наслаждавате на добър нощен сън и стабилни отношения. Това може да означава да прекарвате някои вечери разделени един от друг, а останалите отново в една спалня. Не мислете за стигмата по въпроса, а се съсредоточете върху по-важното – опазването на връзката ви и здравето ви.

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор

Връзки & секс23 СЕПТЕМВРИ 2019

Само си мислите, че тези 6 неща са секси

Тези разпространени женски заблуди за това какво привлича и възбужда мъжете пречат на добрия флирт и на секса