Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло

Случвало ли ви се е да спите по-лошо, когато до вас e партньорът ви? Не сте сами – според това изследване повечето жени изпитват същия проблем.

Проучването се е провело във Великобритания и са проследени оплакванията от съня на жените във връзка, които спят до мъж редовно, с тези дами, които си лягат сами всяка вечер. Откриванията са учудващи за всички – оказва се, че спим с по три часа по-малко, ако партньорът ни е до нас, което се равнява на загубени 45 дни сън за една година.

Причината за това е различна според всяка двойка. 22% от изследваните жени посочват, че проблемът е в хъркането на съпрузите им, но има още много допълнителни фактори, които влошават съня ни. Дали ще е въртенето на спящия до вас, дали ще е говоренето на сън или дори желанието на партньора да ви събуди посред нощта за допълнителна сесия игри под завивките (макар че точно за това сме склонни да му простим).

Истината е, че много двойки установяват, че е по-добре както за здравето им, така и за връзката им да спят в отделни легла. Всъщност хората са започнали да споделят една и съща спалня чак в периода на масовата беднотия в обществото и причината е била повече икономическа, отколкото романтична.

Лошото е, че според други проучвания пък след дълго време, прекарано в различните спални, двойките започват да оценят повече личното си пространство и това може да ги отчужди.

Как да подобрим сексуалния си живот според възрастта

Потърсете кой е най-подходящият избор за вас и вашата връзка, така че и двамата да се наслаждавате на добър нощен сън и стабилни отношения. Това може да означава да прекарвате някои вечери разделени един от друг, а останалите отново в една спалня. Не мислете за стигмата по въпроса, а се съсредоточете върху по-важното – опазването на връзката ви и здравето ви.

Ново проучване доказва, че е по-добре да раждаме децата си на по-късна възраст

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс25 ФЕВРУАРИ 2020

Госпожица недостъпната - прави ли ни тази тактика по-желани?

Проучване доказва колко ефективна е любимата тактиката на жените

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Мъжете вече не искали просто красиви, но и умни жени

Ново проучване показва, че критериите на мъжете за избор на партньорка са еволюирали