Секса след раздялата – да си го позволим ли?

До какво води “една последна вечер заедно”?

След раздялата с някого, с когото някога сме споделяли топли чувства и щастливи моменти, често, неуспели да си вземем сбогом, търсим утешение в секса за сбогуване.

Ако решим да търсим такива, има много причини защо да си позволим секса за една последна нощ с бившия. Повечето раздели са причинени по емоциални причини и проблемът рядко е сексуален. Вероятно всъщност, щом сте прекарали времето си във връзка с този човек, сексът между вас е добър и това прави изкушението още по-голямо.

Много често точно това изглежда и най-подходящият начин да се сбогуваш с бившия партньор. Сякаш си казвате “Нещата не могат да се получат между нас, но аз все пак имам дълбоки чувства към теб” и това наистина звучи прекрасно.

Но въпреки това – добра идея ли е да си позволим подобна близост след края на връзката?

Психолозите смятат, че това зависи от начина, по който се разделяте. Ако и двамата осъзнавате, че връзката ви няма как да продължи и приключвате отношенията си спокойно и без караници (да, това се случва понякога), тогава сексът след раздялата е добра идея. Трябва и двамата да се чувствате достатъчно комфортно с идеята, че повече няма да може да сте заедно. Може би сте осъзнали, че искате различни неща или просто единият от вас заминава и това прави срещането ви невъзможно – в тези ситуации и двамата осъзнават нуждата от раздялата.

Готови ли сте за секс без обвързване?

Но това, което се случва по-често, е съвсем друга история – единият от двамата иска да остане във връзката и се чувства ранен от раздялата. В тези случаи сексът единствено ще му навреди. Ще се появи несигурността дали наистина са приключили нещата, дали все още имате шанс. Или пък може да се развие другият сценарий – да се опита да използва секса като начин да ви задържи.

Затова е важно преди да вдигнете темата за тази възможност, да помислите за чувствата на другия и дори за собствените си чувства – как ще се отрази това на двама ви и на психиката ви.

4 зодии, които най-бързо се впускат в нова връзка след раздялата

Колко време ни трябва, за да забравим бившия?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло

Връзки & секс08 АВГУСТ 2019

Отбелязваме световния ден на женския оргазъм

Ето ги и някои от най-известните секс сцени по повода