Секса след раздялата – да си го позволим ли?

До какво води “една последна вечер заедно”?

След раздялата с някого, с когото някога сме споделяли топли чувства и щастливи моменти, често, неуспели да си вземем сбогом, търсим утешение в секса за сбогуване.

Ако решим да търсим такива, има много причини защо да си позволим секса за една последна нощ с бившия. Повечето раздели са причинени по емоциални причини и проблемът рядко е сексуален. Вероятно всъщност, щом сте прекарали времето си във връзка с този човек, сексът между вас е добър и това прави изкушението още по-голямо.

Много често точно това изглежда и най-подходящият начин да се сбогуваш с бившия партньор. Сякаш си казвате “Нещата не могат да се получат между нас, но аз все пак имам дълбоки чувства към теб” и това наистина звучи прекрасно.

Но въпреки това – добра идея ли е да си позволим подобна близост след края на връзката?

Психолозите смятат, че това зависи от начина, по който се разделяте. Ако и двамата осъзнавате, че връзката ви няма как да продължи и приключвате отношенията си спокойно и без караници (да, това се случва понякога), тогава сексът след раздялата е добра идея. Трябва и двамата да се чувствате достатъчно комфортно с идеята, че повече няма да може да сте заедно. Може би сте осъзнали, че искате различни неща или просто единият от вас заминава и това прави срещането ви невъзможно – в тези ситуации и двамата осъзнават нуждата от раздялата.

Готови ли сте за секс без обвързване?

Но това, което се случва по-често, е съвсем друга история – единият от двамата иска да остане във връзката и се чувства ранен от раздялата. В тези случаи сексът единствено ще му навреди. Ще се появи несигурността дали наистина са приключили нещата, дали все още имате шанс. Или пък може да се развие другият сценарий – да се опита да използва секса като начин да ви задържи.

Затова е важно преди да вдигнете темата за тази възможност, да помислите за чувствата на другия и дори за собствените си чувства – как ще се отрази това на двама ви и на психиката ви.

4 зодии, които най-бързо се впускат в нова връзка след раздялата

Колко време ни трябва, за да забравим бившия?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор