Причините той да ви изневерява

Има ли смисъл да му простите? Психолозите дават този отговор

Разбирате, че човекът, когото най-много обичате и му имате сляпо доверие, ви е предал? Може ли да му се доверите отново?

Чувствате се объркани и не знаете как да постъпите. Съветите на психолозите могат много да помогнат да си изясним накъде да поемем. Ако обмисляте това дали да дадете втори шанс на половинката си е добре преди това да се запитате “защо ви е изневерил”. Ето и причините, които експертите в отношенията посочват за това:

Искат внимание
Някои хора мамят, за да привлекат вниманието на партньорите си. Ако той е работохолик или не отделя достатъчно време за половинката си, много от жените смятат, че това е начина да скандират “Ако ме обичаш, обърни ми внимание”.

nolove 1

Отмъщение
Изневярата като отмъщение също е причина. Ако сте били излъгани в миналото и са ви наранили, това е начина да “изчистите сметките” и да си го върнете на половинката си.

Не го слушате
Ако партньорът ви се е опитвал да ви каже, че вече нещата не са същите и не се чувства щастлив, а вие не сте го чували, това също е причина за измама. Макар и това да не е добър начин да се покаже, че има проблеми в една връзка.

Навик
Когато това се е случвало и в предишни връзки. Един истински измамник не вижда нищо лошо в това да изневерява. Ако всеки път прощавате, човекът до вас никога няма да престане с това поведение. Хората трудно се променят и то при много малко фактори. За да се промени един човек е нужно да обича истински, да се чувства щастлив и да получава нужното внимание. Само тогава хората не търсят това при другиго и остават верни на половинките си.

nolove 2

Имате проблеми
Нужно е да се запитате на какъв етап е връзката ви, дали се разбирате, или се карате постоянно. Дали говорите и споделяте един с друг, или се държите като съквартиранти. Тогава е по-добре да продължите без такъв човек до себе си.

Ако решите, че ще простите измамата, трябва да го направите така, че да се знае, че няма да има повече шансове. Проблемът с даването на втори шанс е това: след като се прости лошото поведение, можете да останете с впечатление, че го толелирате.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс23 АВГУСТ 2019

11 неща, по-болезнени от изневярата

Смятате ли, че това е най-лошото нещо, което може да се случи на връзката ви? Прочетете това и помислете пак.

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?