Приятели за секс? Вижте как!

7 правила за идеалните отношения със секс без ангажименти

Сексуалните отношения без отговорности са прекрасно нещо и наистина, ако няма чувства, сценарият на живота ни би бил чудесен.

За съжаление не на всеки му стигат сили, за да превърнат този сценарий в реалност. Ако все пак желаете да изградите такива отношения, имаме няколко съвета за напътствие.

Не оставайте за през нощта

И не му позволявайте и на него да остава. Отношенията ви трябва да бъдат строго регламентирани – време за секс и толкова. Закуските, киното и филмите със сладолед са за сърцето, не за тялото. В противен случай рискувате да влезете с емоции в тези отношения. Помнете, че отношенията ви са неексклузивни. Възползвайте се от това.

Не контролирайте

Ако в отношенията ви се настанят фрази като „къде си?“ и „ какво правиш?“, които се приемат като проява на загриженост и нежност, то в случая може да се възприемат като опит за улавяне в личната територия. Приятелството със секс не предполага ревност, претенции и какъвто и да е взаимен интерес освен сексуален. Не трябва да се интересувате с кого е днес той, дали е имал други жени, или ще има днес, утре или вдругиден. Не го засипвайте с трогателни съобщения. Това е просто още един начин за манипулация.

Спазвайте границите

Тази точка е следствие на предишната. Помнете винаги, че ви свързва секс, а не любов. Не привързаност. Не общи деца, куче или недвижима собственост. Движи ви изключително физиологията, затова не позволявайте на чувствата да се намесват. Плюсът на този тип отношения, че именно това, че получавате удоволствие без отговорности, неделни пикници, гостувания при роднини и т. нат.

Не забравяйте за любовта

Живеенето без любов е трудно и неинтересно. Само защото на дадения етап от живота си сте решили да се откажете от такив аотношения, предпочитайки редовния секс без обвързаност, не ви прави желязната лейди. Можете да се срещате и с други хора, можете да се влюбвате и да мечтаете за сватба с любимия си човек. Важното е, тези чувства да не са предизвикани от любовника ви.

Не забравяйте за защитата

Секс – това е страхотно, но полово предавани болести и нежелана беменност – не! Хапчета, презервативи, спирала – всичко тябва да обсъдите предварително, а не сляпо да следвате течението. Помнете – отношенията ви не са ексклузивни.

Контролирайте чувствата си

Да се влюбиш в този, с който правиш секс – не е трудно, окситоцинът си върши прекрасно работата. Ако и двамата (ключовата дума) не планирате да превърнете мимолетната си авантюра в дългосрочни отношения със щастлив край, удържайте емоциите и чувствата си. Една погрешна стъпка и сексуалните ви отношения ще забуксуват.

Пазете тайната

Не разказвайте за тези отношения на приятелите и на близките си. Не всички могат да приемат този начин на живот. Ако не ви се обяснява на тема „а какво мислиш за семейство и за деца?“, дръжте си езика зад зъбите.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс21 АПРИЛ 2019

Двата най-важни въпроса за вашата връзка

Удивително е колко много хора подминават сигналите, които са пред очите им

Връзки & секс19 АПРИЛ 2019

Защо си станала жена под чехъл?

Жената под чехъл мисли, действа и взема решения чрез и за своя мъж

Връзки & секс15 АПРИЛ 2019

Трябва ли да споделяте парите с половинката си

Когато живеете заедно, ядете от една храна и харчите едни сметки, кой трябва да ги плаща?

Връзки & секс08 АПРИЛ 2019

Как да спасим връзката си, ако сме започнали да си омръзваме

Действайте веднага, преди рутината да навреди трайно