Кои са убийците на желанието за секс

И кои са малките тайни, с които ще се справите с проблема и ще се наслаждавате на страхотни изпълнения под завивките!

В последно време все по-малко ви се прави секс?  Това е доста тревожен сигнал, който обаче не винаги може да е свързан със здравословни проблеми.

Специалистите са категорични, че има няколко основни фактори, които убиват желанието за секс. Кои са те и какво можем да направим, за да остраним проблема? Това е съвсем лесно. Ще се уверите сами!

Безпокойството
Стресът, безпокойството от различни проблеми във връзката изтощават изключително много не само психиката на човек, но и физически. Когато човек непрекъснато мисли за всичко, което го тр е  нервността, безпокойството и недоволството изтощават евожи, няма как да има желание за секс. Опитайте се да се изклите от външните дразнители, за да се насладите на любовта с човека до вас.

Липса на сън
Недостигът на сън предизвиква умора, вие ставате раздразнителни, намаляват се нивата на хормоните, отговорни за желанието ни за секс, повишават съдържанието на кортизол, който засилва тревожното състояние.

sex 1

Храна и алкохол
Когато преядем на вечеря, ни става тежко и веднага ни домързява да правим каквито и да е движения. Това се дължи на факта, че организмът се е заел със задачата да преработва храната, а не със секс. Старайте се да не прекалявате с храната, когато очаквате да се забавлявате с половинката под завивките и залагайте на леки и постни продукти. Същото се отнася и до алкохола. Спиртните напитки притъпяват усещанията и влияят на ерекцията. Освен това той обезводнява организма и намалява влажността на влагалището при жените.

Килограмите
Излишното тегло често се оказва пречка за секса, тъй като то не само изключва разнообразието, но и затруднява дишането и оросяването на половите органи с кръв, което се отразява директно на качеството на половия акт и на самия оргазъм. И накрая често сексът се превръща в сложна задача, която предпочитаме да избегнем, отколкото да се наслаждаваме на момента.

Липса на самочувствие
Липсата на самочувствие и увереност при дамите се оказва голяма пречка на желанието им за секс. Често момичетата се притесняват повече как изглеждат докато са в леглото с човека до тях, отколкото да се отпуснат и да се отдадат на плътското удоволствие. Много пъти се случва така, че дори една погрешна дума от страна на мъжа, превръща от една истинска тигрица в едно плахо момиче, което се опитва да се скрие под завивките и не успява да се наслади напълно на секса.

Ето какво помага да се справите с проблема и съвсем скоро да се радвате на страхотен сексуален живот, какъвто сте имали досега!

sex 2

Червено вино и цитруси
Полезните вещества в червеното вино и цитрусите предотвратяват проблемите с ерекцията. Ако вашата половинка има подобни проблеми, то консумацията на полезната напитка и няколко плода ще му помогнат много в справянето с този проблем. Учените са установили, че най-полезните плодове са боровинки, череши, къпини, репички и касис, както и цитрусовите плодове, които са богати на флавоноиди. На тях е богато и червеното вино. Подчертаваме, че полезната консумация на вино е до 2 чаши дневно, а по-голямото количество вреди на организма.

Спорт
Учените са категорични, че физическите упражнения са ключа към добрия сексуален живот. Ако започнете да тренирате редовно заедно с половинката, вие не само ще повишите самочувствието и ще станете по-гъвкави в леглото, но и ще му помогнете за предотвратяване на проблемите с ерекцията. Специалистите обясняват, че спорта, заедно с честата консумация на изброените плодове намалява риска от проблема еректилна дисфункция с 21%.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло