Психология : Връзки & секс09 СЕПТЕМВРИ 2019

Когато любовта дойде, без да сме готови за нея

Точка 3 описва едно от основните умения на хората да изграждат щастливи връзки. Обърнете му внимание!

Срещаме много хора, които твърдят, че търсят и очакват любовта.

Дали ще изживеем една любов пълноценно обаче е изпитание за нашата зрялост. Дали сме готови за любовта наистина?

Ако в момента и вие сте сами и се надявате да срещнете човек, в когото да се влюбите, помислете дали сте си свършили работата върху самите себе си. Имате нужда от чисто начало и от правилна нагласа. Тогава вашето “завинаги” в любовта има реален шанс да се случи.

Когато вече не обвинявате бившите си за нищо

Ако се чувствате гневни, онеправдани и озлобени към бившия си или бившите си, вие не сте готова за любовта. Тя е чувство, което пуска дълбоки корени в спокойното сърце. Имате нужда да изчистите съзнанието си и да не вините хората от миналото си за разочарованията си. Приемете, че виналите за провалите ви в предишните връзки е споделена. Осъзнайте, че на този етап трези провали могат и трябва да бъдат научени уроци и нищо повече.

Ако изпитвате злоба към мъжете от миналото си, тя ще се прехвърли и в новата ви връзка, без да го съзнавате. Неразрешените конфликти ще намерят нов външен израз. Ако започнете една нова връзка, само за да я обремените много скоро със старите си проблеми, единствено ще си изгубите времето.

Когато се чувствате завършена

Жената, която се чувства нещастна и търси своя спасител, не е готова за истинската любов за цял живот. Защото истинската любов се случва, когато двама души се събират в своята пълнота, когато се заобичват заради това, което всеки иска да даде на другия. А не заради онова, което усеща, че може и се нуждае да вземе от него.

Когато приемате и уважавате собствените си емоции

Емоционалната интелигентност е от решаващо значение за взаимното разбиране и за успеха на всяка една връзка. В този случай обаче ни се иска да обърнем внимание на един конкретен аспект – амоционалното приемане на самите себе си. Много хора не си дават сметка, че живеят в отрицание на емоциите си, особено на негативните си емоции. Страховете ни, чувството за изолация, притеснението за това дали сме достатъчно добри, ревността, нуждата от по-стабилна опора… Всички тези изконно човешки и толкова типични преживявания ни плашат. И често ни карат да се срамуваме.

Но запомнете – нито една емоция не изчезва просто така в небитието! Трябва да съзнаваме, приемаме, споделяме и отработваме своите емоции, и то с участието на своя любим човек.

Емоционалното споделяне е един от основните стълбове на любовта. Не се страхувайте от своите емоционални преживявания. Когато ги споделяте, вие всъщност правите две неща – снемате от собствения си емоционален товар, но и печелите доверието на партньора си и го предразполагате той самия да споделя с вас.

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 СЕПТЕМВРИ 2019

По-грозните мъже ни правят по-щастливи?

Колкото по-секси е съпругът, толкова по-стресирана е жената и рискът да се чувства потисната и недооценена скача

Връзки & секс29 АВГУСТ 2019

Да, можеш да го накараш да се влюби в теб отново

Върнете лесно тръпката и близостта си, когато усетите, че във връзката е започнало да настъпва охладняване

Връзки & секс26 АВГУСТ 2019

Разкриваме сексуалните фантазии на жените и мъжете

Ето за какво най-често си мечтаят мъжете и жените в леглото

Връзки & секс25 АВГУСТ 2019

Съвети за връзките от авторката на "Сексът и градът"

Кандис Бушнел и ценните съвети, които ни завещава