Какво е да откриеш своя секс акселератор (и защо това е полезно за всеки)

От сексолога Мъри Блекет

“Нямам желание за секс”. Случвало ли ви се е поне веднъж да произнесете собствената си присъда, смятайки, че либидото ви просто е напуснало играта и ви е оставило безпомощно да го чакате да се върне някога?

Вашият уникален секс акселератор е спасението.

Какво представлява той? Отговорът ни дава американският сексолог Мъри Блекет. Той набляга на факта, че има разлика между спонтанно възникващото желание за секс и предизвиканото желание за секс. Проблемът на повечето хора е, че не правят разлика между двете. В тяхната глава “либидо” може да бъде единствено спонтанен порив. Те не отдават значение на еротиката, която имаме възможност да събудим у себе си с осъзнати усилия.

Секс акселератор Блекет нарича онези неща, които могат да ни накарат да искаме секс, когато си мислим, че изобщо не го искаме.

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

За всяка жена те са индивидуални и няма “правилни” и “грешни”. За някои жени, продължителната и романтична любовна игра с много нежни целувки и бавно съблазняване е акселератор. За други това може да е да погледат порно. За трети – да сложат провокативно бельо…

Разбирате, че зад този странен термин стои нещо простичко, а именно любимият ни, изпитан и работещ начин за възбуждане.

Това, което Мъри Блекет подчертава, е че е наша отговорност да предизвикаме своето отлетяло желание за секс обратно. Трябва да знаем кой е нашият акселератор и когато либидото ни закове на нула, вместо да се чувстваме непълноценни и безсилни, заедно с партньора ни можем да създадем предпоставки за хубав секс.

Само си мислите, че тези 6 неща са секси

Не забравяйте също така, че липсата на желание за секс не означава, че нещо във вас не е наред. За съжаление, днешният свръхнатоварен начин на живот и стресът се отразяват на либидото на много жени и мъже. Така че няма причина да сривате самочувствието си сама, ако напоследък ви липсва еротична искра. Отделете време и образовайте половинката си за нещата, които могат да ви отпуснат и да ви предразположат. Много по-сигурен подход е да му споделите ясно и открито предпочитанията си, вместо да предполагате, че той “ще се сети”. Хората сме колкото еднакви, толкова и безкрайно различни в нюансите на това какво натиска бутона ни “горещо”.

Просто го открийте. И го използвайте!

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс27 ФЕВРУАРИ 2020

Много гушкане спасява връзката от изневяра

Учени твърдят, че има пряка зависимост между това колко се гушкат двама души и това да останат верни един на друг

Връзки & секс25 ФЕВРУАРИ 2020

Госпожица недостъпната - прави ли ни тази тактика по-желани?

Проучване доказва колко ефективна е любимата тактиката на жените

Връзки & секс20 ФЕВРУАРИ 2020

Прочетете какво да НЕ правите, ако искате да се разделите с един мъж достойно

Една от честите грешки е "най-накрая да си кажем всичко", без да проявим дипломация и съчувствие към другия

Връзки & секс18 ФЕВРУАРИ 2020

Какво е секс на бавен огън и за кого е полезен

Ако сте започнали да губите желанието си, тази лесна техника ще ви помогне