Иска да си останете приятели? Може да е психопат

Ето за какво да внимавате, когато бившият ви не иска да излезе от живота ви

Това е въпросът, който ще ни преследва вечно: Трябва ли да си останем приятели с бившия?

Това не е нещо лесно за постигане, но може и да се получи. Учените обаче са категорични, че това е доста тревожно явление. Ако бившият ви се опитва да поддържа приятелски отношения с вас, след като сте се разделили, може да се окаже, че е психопат или нарцисист. Нека обясним.

5 знака, че той ще ви разбие сърцето

Проучване, публикувано в Personality and Individual Differencesизследва група хора, които са си останали приятели с бившите гаджета, а след това са обяснили причините за това. Междувременно са проведдени тестове с участниците, за да се установят техните “тъмни личностни черти”.

И присъдата се оказва доста проста: психопатите и нарцисистите са тези, които е по-вероятно да поискат приятелство, след като романтичните ви отношения са приключили. Авторите на изследването казват, че по този начин те искат да имат сексуален достъп до вас, както и да ви използват за стратегически цели.

Според резултатите, най-популярните причини, поради които хората са решили да приключат всякакви отношения с бившия са сантиментални. Мъжете са много по-склонни от жените да си остават близки с бившата заради секса. Психопатите обаче посочват “секса и практичността” като водещи причини за поддържане на приятелски отношения, тъй като те са тези, които са склонни да използват хората за собствена изгода, без значение какви са им отношенията.

Защо да си необвързан е нещо страхотно

Разбира се, това не означава, че важи за всички бивши, които искат да продължат да са част от живота ви. Но все пак следващия път помислете два пъти, когато някой не иска и не може да спре комуникацията след края на връзката ви, защото може да има скрит мотив, който да сочи към психопатични тенденции.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс19 АВГУСТ 2019

Защо правим секс с много по-млади мъже?

Авторката на "Сексът и градът" Кандис Бушнел анализира този съвременен феномен, за да даде някои интересни отговори

Връзки & секс16 АВГУСТ 2019

Любов от пръв поглед, има ли такова нещо наистина?

И доколко трябва да вярваме на историите тип "Ромео и Жулиета"

Връзки & секс14 АВГУСТ 2019

Секса след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Връзки & секс13 АВГУСТ 2019

Спим с по три часа по-малко, ако до нас има мъж

Специалистите ни съветват да си купим второ легло