Хората с щастлива връзка не я демонстрират във Фейсбук

Психолозите са категорични: да не качавате общи снимки е добър знак

Да бъдете във връзка е вълнуващо, независимо дали току-що сте се запознали или вече сте заедно от години.

Някои от нас обаче се вълнуват повече от необходимото! Всички познаваме двойки, които заливат фийда с общи снимки и се тагват един друг в прочувствени статуси. Ако сте смятали, че го правят, защото не издържат да не споделят огромното си щастие и разбирателство, грешите. Според екипът на YourTangо, хората с щастлива връзка държат отношенията си далеч от социалните мрежи. Te нямат нужда да показват нищо в мрежата.

Психолозите са установили, че някои от двойките излагат взаимоотношенията си във Фейсбук по два начина. Но и двата не са правилни. Единият е да се нахвърлят един на друг и да вадят кирливи ризи, когато нещо не е наред. А другият е непрекъснато да натрапват на последователите си своето щастие. 
В първия случай, стените на двойките се изпълват с картинки и цитати за това колко е лош човекът до вас, или още по-лошо, директно казвате какво е направил той. Но помнете, никой не иска да знае какво се случва с личния ви живот. И освен да отблъснете всичките си приятели и познати, друго няма да постигнете. Още по-малко ще накарате половинката си да преосмисли поведението си.

Във втория случай, стената ви във Фейсбук е запълнена със снимки, сърчица и куп словоизлияния в стил колко го обичате. Но специалистите са категорични – това е просто една фасада. Психолозите заявяват, че това е опит да убедите себе си, че всичко е идеално. Но трябва ли една силна връзка да “крещи” за себе си във Фейсбук? Тук по-скоро става дума за нездравословна мания по имиджа, а не за самите отношения.

Или както казва спортната легенда Уолтър Пейтън: “Когато сте добри в нещо, трябва ли да кажете на всички? Когато сте страхотни в нещо, другите ще ви го кажат.” Или иначе казано, ако имате невероятна връзка, това ще се отрази на живота ви по толкова много начини и ще бъде видно дори само по вашето излъчване.
Не са малко и случаите, когато една истински щастлива връзка предизвика завистта на околните, които реално правят така, че да я развалят. Ето защо, експертите са категорични, че трябва да пазите неприкосновеността на личния си живот и на отношенията си.

Често двойките чрез социалните мрежи търсят външно потвърждение за чувствата си. Знаете ли какво реално една двойка прави, когато нещо се обърка? Говори за това какво се е объркало и се опитва да се справи със ситуацията, без да наранява чувствата на другия.

С една дума, страхотните взаимоотношения са коренно различни от примерите за горните двойки. Психолозите са категорични, че трябва да искате да споделите радостта от връзката си един с друг, а не с 400 приятели, повечето от които дори не са ви близки. Истински щастливите двойки знаят, че истинска стойност имат малките моменти, за които никой не трябва да знае. Те не прекарват времето си във Фейсбук, те го прекарват един с друг и знаят, че ако показват любовта си пред трета страна това намалява искреността ви.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс13 ЯНУАРИ 2020

Прочетете това, ако не можете да преживеете бившия си

Две са токсичните мисли, които след раздяла могат да се загнездят в съзнанието ви и да ви попречат да се излекувате от болката

Beauty новини10 ЯНУАРИ 2020

С времето всяка връзка става нещастна, ако ги няма тези 4 неща

Фазата на розовите очила в началото на всяко влюбване е свързана с толкова прекрасни чувства. Но ако искаме дългосрочна хармония, трябва да бъдем реалисти и да знаем това:

Връзки & секс17 ДЕКЕМВРИ 2019

Причината той да е "приятел" с бившата си няма да ви хареса

Екип от психолози доказаха, че мъжът е по-склонен да запази добри отношения с бившата си, ако я намира за привлекателна и отново би правил секс с нея.