Двойките, които пият заедно остават заедно

Тайната се крие в синхронът между двамата

Връзките са изключително трудна работа и трябва време, за да се укрепят и да станат стабилни. Има един изненадващ фактор обаче, който гарантира щастието в дългосрочен план – алкохолът.

Оказва се, че двойките, които обичат заедно да излизат и да се напиват, са много по-щастливи заедно и връзките им траят дълги години. Проведено е изследване сред 4 864 женени двойки на възраст над 50 години, което показало, че онези, които пият заедно с партньора си, изграждат по-качествена и здрава връзка с течение на времето.

Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

Изследователският екип от университета на Мичиган установил още, че двойките, при които единият оставал трезвен по време на вечер навън (обикновено жените), след това заявявал, че връзката им е незадоволителна.

“Не сме сигурни защо това се случва, но може би двойките, които прекарват повече от свободното си време заедно, имат по-добри семейни отношения. Проучването показва, че не става въпрос за това колко пият, а за това дали изобщо пият и дали пият заедно”, споделя д-р Кира Бърдит от Университета в Мичиган.

Откриха тайната на щастливия брак

Но проучването установило още, че същото ниво на щастие било постигано и от двойки, които изобщо не близвали алкохол. Което идва да покаже, че щастието в семейството настъпва или ако партньорите са абсолютни трезвеници, или ако се черпят или понякога се напиват заедно. Важното е да има синхрон в двойката.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс15 ЮНИ 2019

Тайните за секса от щастливите двойки

Ето 4-те съвета за страхотен секс от истински двойки

Връзки & секс14 ЮНИ 2019

Когато искаме лятната любов да продължи завинаги

Типичните грешки могат да се избегнат още в началото, за да не се окаже, че през септември с него рязко си ставате чужди

Връзки & секс12 ЮНИ 2019

Щастието в любовта не е толкова трудно

Защо мъжете трябва да споделят домакинските задължения и още открития на психолозите

Връзки & секс11 ЮНИ 2019

Петте степени, през които преминава истинската любов

Ако имате късмет, ще стигнете до нея около петатата година на връзката ви