Двойките, които пият заедно остават заедно

Тайната се крие в синхронът между двамата

Връзките са изключително трудна работа и трябва време, за да се укрепят и да станат стабилни. Има един изненадващ фактор обаче, който гарантира щастието в дългосрочен план – алкохолът.

Оказва се, че двойките, които обичат заедно да излизат и да се напиват, са много по-щастливи заедно и връзките им траят дълги години. Проведено е изследване сред 4 864 женени двойки на възраст над 50 години, което показало, че онези, които пият заедно с партньора си, изграждат по-качествена и здрава връзка с течение на времето.

Ще спасите брака си от развод, ако правите тези три неща

Изследователският екип от университета на Мичиган установил още, че двойките, при които единият оставал трезвен по време на вечер навън (обикновено жените), след това заявявал, че връзката им е незадоволителна.

“Не сме сигурни защо това се случва, но може би двойките, които прекарват повече от свободното си време заедно, имат по-добри семейни отношения. Проучването показва, че не става въпрос за това колко пият, а за това дали изобщо пият и дали пият заедно”, споделя д-р Кира Бърдит от Университета в Мичиган.

Откриха тайната на щастливия брак

Но проучването установило още, че същото ниво на щастие било постигано и от двойки, които изобщо не близвали алкохол. Което идва да покаже, че щастието в семейството настъпва или ако партньорите са абсолютни трезвеници, или ако се черпят или понякога се напиват заедно. Важното е да има синхрон в двойката.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Връзки & секс14 ОКТОМВРИ 2019

Форплей за по-добър секс?

Какво не знаем за него, а трябва?

Връзки & секс09 ОКТОМВРИ 2019

Проучване показва, че хората с връзка от разстояние са по-щастливи

Оказва се, че често срещаното схващане, че връзките от разстояние нямат бъдеще, не винаги е внярна

Връзки & секс29 СЕПТЕМВРИ 2019

Колко често трябва да правим секс, за да сме щастливи

Не се притеснявайте - сексът дори веднъж седмично е достатъчен, за да ни направи по-щастливи и здрави

Връзки & секс24 СЕПТЕМВРИ 2019

Наистина ли е в природата ни да бъдем неверни?

Според науката, в природата на човек не е закодирано да бъде верен на един партньор