Психология : Връзки & секс04 СЕПТЕМВРИ 2018

Бивш на работното място? Ето как да се справим

Няколко ключови трика, с които ще преодолеем неловката ситуация

Бивш на работното място? Ето как да се справим

В някои фирми връзките между колеги не са препоръчителни, в други дори са строго забранени. Но е ясно, че понякога  е трудно да устоиш на забавния мъж, който седи само през няколко бюра от теб за около 40 часа всяка седмица.

39% от хората признават, че поне веднъж в живота си са имали връзка с колега.
Интересната част идва след като скъсате и отново трябва да се виждате всеки ден, а дори понякога да слушате за новите му подвизи.

Ето защо имаме няколко съвета за това как да се справите с конфузната ситуация:

Избягвайте клюките

Въпреки че понякога колегите са едни от най-близките ни хора, трябва да се поучите от някои звезди, които приключват отношенията си и продължават да работят заедно като “добри приятели”. Дори раздялата ви да е била доста трагична и си умирате да разкажете на някоя колежка, обедната почивка в никакъв случай не е добър вариант.

Да се върнеш при бившия може да е вредно за здравето

Доверете се на близка приятелка

След като споделянето с колежки не е препоръчително, доверете се на друга приятелка, с която не работите заедно. Тя ще ви бъде нужната опора в първите дни/седмици/месеци след раздялата. Освен това фактът, че е на едно бързо съобщение разстояние, ще ви спира да правите ядни забележки, особено ако трябва да комуникирате доста с бившия си.

Бивш на работното място? Ето как да се справим

Фокусирайте се върху собствените си задължения

Помните ли как учителката в първи клас ви напомняше да гледате в собствената си тетрадка? Това важи с пълна сила и тук. Ако досега с бившия сте си помагали взаимно с работните задачи, то в момента е нужно да се научите да се справяте сама. Ако имате нужда от няколко окуражителни думи преди важна среща или презентация, опитайте да намерите заместник, който да свърши работа. Дори това да е майка ви по телефона.

9 знака, че сте готови за нова връзка

Загърбете вината

Вие ли сте тази, която сложи край на връзката ви? Ако е така, то е трудно да не се чувствате зле, заради това, че ви се налага всеки ден да виждате тъжната физиономия на бившия си. Не се разсейвайте от работата си заради това, защото няма да го накарате да се чувства по-добре по този начин. Ако постоянно ви изпраща имейли и ви моли да поговорите в работно време му отговорете, че за вас раздялата също е трудна и затова се опитвате да сте заети с работа през повечето време.

Намерете отново пътя към приятелството

Почти сигурно е, че преди да се съберете сте били приятели. Струва си заради себе си и заради кариерата да се опитате да възстановите тези отношения. Приятелските поздрави и приказки са здравословни, само че не се престаравайте. Да отидете на обяд с него и още няколко колеги е добре, но да отидете само двамата за кафе? Не е добра идея, освен ако не сте подготвени да се занимавате с офисните клюки и емоциите, които ще възникнат от разходката.

Готови ли сте за секс без обвързване?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс04 АВГУСТ 2020

Най-важното качество, което ни прави привлекателни

И то никак не е обвързано с външния вид

Тайните убийци на една връзка
Връзки & секс27 ЮЛИ 2020

Тайните убийци на една връзка

Прибързаните решения и етикетите носят незабавен провал в една връзка

4 са зодиите, които са най-недоверчиви в любовта
Връзки & секс15 ЮЛИ 2020

Как да отблъснем един мъж на първа среща

Как да разкараш гаджето... но за един ден

Защо не може да те преодолее според зодията?
Връзки & секс24 ЮНИ 2020

Трите най-критични периоди в една връзка и как да ги преодолеем

Ако връзката ви оцелее след тези изпитания, тя ще продължи завинаги