Как да усилим шансовете си за добра връзка?

Няма точно формула, но съществуват начини, по които да си помогнем в пътя към откриването на истинската любов

Как да усилим шансовете си за добра връзка?

Ето няколко съвета, базирани на книгата Love in 90 Days: The Essential Guide to Finding Your Own True Love на клиничния психолог Даяна Киршнер, събрала знание по темата благодарение на години проучвания на успешните и неуспешни, започнали онлайн и офлайн, връзки на свои пациенти:

1.      Следете внимателно подхода на мъжете в комуникацията с вас през първите дни от началото на познанството ви! Опитайте се да отсеете тези, които се интересуват само какво правите и дали имате планове за вечерта от тези, които ви задават въпроси за интересите ви или за очакванията ви към близкото бъдеще.

2.      Не бъдете ексклузивни само с 1 човек, не и през първите 90 дни! Със сигурност някой от контактите ви е по-красноречив, по-секси, повече в синхрон с представата ви за перфектния мъж, но значи ли това, че е точният за вас? Обърнете се назад и си припомнете всички случаи, в които сте си мислели това, а накрая сте оставали с неоправдани очаквания.

Как да усилим шансовете си за добра връзка?

3.      Не прибързвайте с темпа на връзката! Мъжът, който търси повече от физически контакт с вас, ще ви даде нужното време, за да прецените ситуацията. Не се поддавайте на мисли от типа на: ако не го направя сега, ще изпусна момента или ще загубя шанса да бъда с този човек. Страхът от пропуск не трябва да бъде отправна точка в търсенето ви на ценни и устойчиви във времето отношения.

4.      Не оставайте във връзката, само защото човекът е страхотен! Приятелките ви може да ви казват, че той е супер, но това не означава, че трябва да се примирите със статуквото, ако във вас не се пораждат по-сериозни чувства. 90-те дни, които сте си дали за проверка на ситуацията, ще са достатъчни, за да прецените искате ли да останете с него или не?

5.      Конкретизирайте очакванията си! Една от привърженичките на 90-дневното предизвикателство от книгата, авторката на The Elephant Journal Ейприл Уол разказва от личен опит, че мислите за бъдещия й партньор – как да се отнася, дори как да й говори, са помогнали значително да привлече човек с подобен енергиен заряд и поведение в живота си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ВРЪЗКИ & СЕКС

Доказано: Не е важно да сте красиви, за да правите хубав секс
Връзки & секс06 АПРИЛ 2022

Секс след раздялата - да си го позволим ли?

До какво води "една последна вечер заедно"?

Кой изневерява в Tinder
Връзки & секс25 МАРТ 2022

Кой изневерява в Tinder

Проучванията разкриха кой пол използва приложението по-често във връзка

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна
Връзки & секс18 МАРТ 2022

Тези три неща ще направят връзката ви по-силна

Щастието във връзката може да се постигне съвсем лесно, ако правите тези три неща

Най-важното качество, което ни прави привлекателни
Връзки & секс12 ФЕВРУАРИ 2022

Романтичните филми могат... да спасят връзката ви

Ако се чудите как да прекарате този Свети Валентин...