Психология : Better me12 ФЕВРУАРИ 2019

За да излизате винаги добре на снимки, спазвайте тези 8 правила

Отговаряме на въпросите “Как да застана?” и “Къде да си сложа ръцете?”

Когато си правите selfie, всичко е във вашите ръце – позата, светлината, погледа, декора и т.н.

Когато обаче ви снимат, нещата се променят и тъй като не знаете как изглеждате, обикновено през главата ви минават въпросите “Как да застана?”, “На къде да гледам?”, “Изглеждам ли естествено?”.

Какви цветове да не носите когато ви снимат

Това най-често води до кофти кадри и странни физиономии/пози, които само развалят момента, който сте искали да запечатате. Вместо да се откажете от соло снимките, ви предлагаме да се запознаете с тези 8 правила, които ще ви помогнат винаги да излизате перфектно, когато ви снимат.

Джобовете или косата. Да държите ръцете си плътно до тялото, изглежда странно, а подпрени на кръста – твърде изкуствено. Затова опциите за ръцете ви са две – да ги вкарате в джобовете или да си играете с косата си. И в двата случая, ще изглеждате естествено.

Пазете се от слънцето. Това правило важи както за къде-да-поставя-ръцете-си ситуацията, така и за моментите, когато слънцето е доста ярко и ако не скриете лицето си, обикновено правите доста сбръчкани и странни гримаси. Ако ви снимат отблизо и слънцето пече, използвайте сянката от ръцете си, за да гледате право в камерата и да се усмихнете.

“Запълнете” ръцете си. Понякога освен джобовете, косата и светлосянката, може да използвате ръцете си, за да хванете някой предмет – чанта, кафе, сладолед или друг десерт. Така не само ще изглеждате по-естествено, но и ще разчупите снимката и ще покажете реална част от ежедневието си или ще акцентирате върху любим аксесоар.

Декорът! Една красива сграда или просто цветна стена, може да направи чудеса със снимката ви. Когато избирате фона на кадъра, постарайте се да е интересно и оригинално местенце, дори чарът му да е видим само за вас. Ако се отделите от тълпата повреме на екскурзия или вместо по главната, завиете по страничните улички, може да откриете страхотни местенца за снимки. Получавате бонус точки, ако задният фон се съчетава с аутфита ви.

Какво разкрива профилната ви снимка за вас

Позиционирайте се. Ако искате да снимате някоя сграда, снимайте я. Но ако искате да се снимате заедно с нея, вие моментално ставате център на снимката и следователно трябва да застанете именно там. Не се отдалечавайте в ъглите, за да се вижда сградата, защото така няма да се виждате вие, което обезсмисля кадъра.

Поиграйте си с обстановката. Някои места просто провокират въображението – седнете на стълбите пред красивата църква, облегнете се на стената на тясна уличка и всичко друго, което ви хрумне и мястото позволява. Не бъдете статични, а креативни и интересни, ако обстановката е също такава.

47691425_1986133991502664_5230835983989080064_n.jpg (1080×1170)

Движете се! В ежедневието си, рядко сме статични – защо тогава да изглеждаме неподвижни на снимките? Помолете “фотографа” си да заснеме няколко кадъра на които се рахождате, като не е задължително той/тя да ви известява кога точно ще ви снима. Разбира се, съобразете движението спрямо обстановката – ако се намирате на площад или сред много хора, е вероятно да се изгубите сред тълпата ако ств твърде подвижни. Ако обаче сте сами някъде, може да пробвате няколко кадъра/пози и да прецените как се чувствате и изглеждате най-добре.

Вижте най-фотогеничното градче в света

Забавлявайте се! Въпреки всички правила, не забравяйте да се забавлявате и да се насладите на момента – именно така ще го уловите най-добре. Ако сте в настроение за смешни физиономии, странни пози или твърде креативни идеи – направете го! В крайна сметка, не сте длъжни да публикувате всички кадри след това.

Бонус правило: Винаги, разбирайте винаги, ще излезете добре на снимка, ако се усмихнете и просто покажете себе си на света.

 

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.

Better me14 ЮНИ 2019

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

Много от нас не могат да се насладят на ваканцията си заради изтощението от работата

Better me12 ЮНИ 2019

Колкото по-заета, толкова по-малко стресирана

Бионсе признава, че запълва всяка минута от деня си с работа, за да държи съзнанието си постоянно заето

Better me05 ЮНИ 2019

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Когато наш близък се сблъсква с трудност, изречения като "Всичко ще се оправи" и "Гледай позитивно на нещата" могат да имат обратен ефект, предупреждават терапевти