Психология : Better me01 ЯНУАРИ 2018

Токсичните мисли, които да изхвърлим от съзнанието си през новата година

Новото начало зависи само и единствено от нас. Въпросът е дали ще си го позволим?

“Нямам необходимата професионална степен”

Това, че на хартия не пише, че можете да правите нещо, в никакъв случай не означава, че не сте добри в него. В наши дни опитът е много по-важен и ако позволите на себе си да преследвате мечтите си с упоритост, да се доказвате пред всички, то бъдете сигурни, че високопоставените личности, които могат да ви помогнат да израснете в кариерата, ще видят вашите качества на първо място.

“Не мога да съм щастлива, докато не постигна целта си”

Хората отлагат това да живеят пълноценно и да бъдат щастливи, докато чакат да им се случи някакво чудо. Тук отново идва една добре позната мъдрост: “Щастието е пътешествие, а не крайна цел.” Откажете се от идеята, че щастието се намира някъде в далечното бъдеще, където ще сте постигнали каквото искали и зачеркнали достатъчно неща от списъка си. Позволете си да се отпуснете и да сте щастливи тук и сега.

Щастието се крепи на секса и добрия сън

 

“Животът е прекалено труден”

Мисълта, че животът е труден, враждебен и жесток е склонна да ни ограничава както нищо друго. Животът е такъв, какъвто е, и освен да променим собствените си възгледи относно него, друго не можем да сторим. Вместо да се задълбочаваме в тези оправдания, трябва да потърсим красивите и мотивиращите ни неща в средата, която ни заобикаля и да се учим от негативните, които са неизбежни.

“Родителите ми са виновни за всичко”

Важно е да се научите да поемате отговорност за нещата, които ви се случват, а не цял живот да обвинявате родителите си (или някой друг) за неуспехите си.

“Нямам нужда от никой, мога да се справя сама”

Искането на съвет или помощ от близък човек или колега не е знак на слабост или незнание, нито пък е нещо, което само слабите хора си позволяват. Зарежете философията, че за да бъдете независими непременно трябва да се справяте с всичко сами, и се научете да искате и да получавате помощ. И не защото наистина не можете да го направите сами, а защото сте достатъчно мъдри, за да разберете, че искането на помощ е едно от най-смелите неща, което силния човек може да направи.  

10 вдъхновяващи истини за всяка жена

“Любовта е прекалено болезнена, приключих с връзките”

Любовта не е тази, която ни наранява. Това са неудовлетворените очаквания. Никой не би се чувствал по-добре без любов и топлота в живота си, просто така сме устроени. А любовта не е нещо, от което с лека ръка можем да се откажем. Вместо да вземате такива радикални решения, просто се постарайте да подхождате към връзките си като зрял човек, без да имате прекалено високи критерии към човека срещу вас, за да ви отвърнат със същото.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me27 МАРТ 2020

Защо по-умните хора обичат да са сами

Науката откри връзка между нивото на интелигентност и желанието да прекарваме повече време насаме

Better me26 МАРТ 2020

Видовете стрес и как да се справим с всеки от тях

По време на пандемията и карантината справянето със стреса е още по-трудна задача

Better me24 МАРТ 2020

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Това е особено важно откритие за хората, склонни към тревожност и депресия

Better me15 МАРТ 2020

7 трика, с които ще накарате хората да ви харесват повече

Тези малки трикове са много полезни, когато имате важна среща и искате да направите брилянтно първо впечатление