Съвети за парите от богатите жени

Какво можем да правим като тях, за да разполагаме с повече?

Започнете да спестявате още сега и не се притеснявайте да говорите за пари!

Това са част от нещата, които според финансистите можем да заимстваме от богатите момичета.

Противно на масовата презумпция, че богатите жени са разглезени и неблагоразумни, те имат някои много полезни навици. С уговорката, че да се сдобиеш с богатство и да го задържиш (и умножиш) са две различни неща. Ето какво можем да възприемем от жените, които имат пари и знаят какво да правят с тях!

Богатите жени живеят под прага на възможностите си. Казано простичко, харчат по-малко, отколкото печелят. Изкушения ще има винаги. Когато обаче ги оставим да диктуват живота ни, сме загазили. Спестявайте или инвестирайте, но винаги се стремете да не пропилявате всичко спечелено.

Направете си план за погасяване на дълговете. Ако имате 40-годишен ипотечен кредит, не отлагайте, а мислете за начини да го погасите предсрочно. Това може да означава да си намерите втора работа, да вършите нещо допълнително през уикендите, да намалите разходите си, да продадете колата си (ако я използвате малко), да делите апартамента си с някого, вместо да живеете сама…

Или да се изкарате допълнителна квалификация и да си намерите по-доходна работа. Каквото и да е, помислете сега и вземете решение. пробвайте различни опции, не оставеяйте дългът ви просто да се влачи във времето.

Говорете за пари! Повечето от нас са научени, че да се говори за пари е липса на вкус. Богатите момичета обаче го правят – и печелят от това. Защо? Защото за да управляваш добре парите, трябва да се учиш, а това става най-вече чрез обсъждане. Без да изпадате в нахални ситуации, търсете информация и обменяйте знания с близки и колеги. Не робувайте на забраната да се говори за личните финанси – това табу е повече от остаряло!

Харчете парите си стратегически. Няма как да не харчим никакви пари, но богатите момичета винаги го правят обмислено. И правило номер едно е: инвестирай в качество. Дали ще е къща, кола или чанта, важното е когато даваш парите си, да получаваш в замяна нещо с истинска стойност.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.

Better me14 ЮНИ 2019

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

Много от нас не могат да се насладят на ваканцията си заради изтощението от работата

Better me12 ЮНИ 2019

Колкото по-заета, толкова по-малко стресирана

Бионсе признава, че запълва всяка минута от деня си с работа, за да държи съзнанието си постоянно заето

Better me05 ЮНИ 2019

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Когато наш близък се сблъсква с трудност, изречения като "Всичко ще се оправи" и "Гледай позитивно на нещата" могат да имат обратен ефект, предупреждават терапевти