Психология : Better me24 МАРТ 2018

Отделяйте повече време за себе си, полезно е за връзката

Психолозите са категорични, че малкото “alone time”, което си открадваме, има положителен ефект както на романтичните ни отношения, така и на тези с приятелите, семейството и колегите

Фразата “интимна връзка” обикновено извиква в ума ни асоциации с отношения между двама души.

Да бъдем интимни с някого означава да бъдем открити, автентични и уязвими. Да махнем маските си и да разрушим защитните стени на сърцето си, да обърнем живота си на 360 градуса и да започнем отначало. И е нормално понякога да ни се струва трудно да се разкрием до такава степен пред човека отсреща, защото знаем, че това ще се отрази на чувствата, мислите и поведението ни.

Но има и друг тип интимност, която е не по-малко трудна за някои хора – връзката, която имаме със самите себе си. В нея всичко се свежда до това да намерим нужното време, за да си дадем ясна сметка кои сме, къде сме били досега и накъде отиваме. И в нея също е нужно да рушим стени, да се освободим от лъжите, които сами си повтаряме и да застанем очи в очи със страховете, които ни ограничават.  

15 неочаквани начина да направите живота си по-хубав

Времето, което отделяме за себе си, е много важно за една успешна връзка, тъй като ни помага да установим кои всъщност сме. Питали ли сте се някога дали вие самите сте човек, с кого бихте искали да излизате? А би трябвало. В моментите, в които ни се удава възможност “да се погледнем отстрани”, можем лесно да видим аспектите, които пречат на връзката ни. И това стои в основата на премахването им. Както се казва: “Първата стъпка към решението на един проблем е да признаеш, че всъщност имаш такъв.”

 

Не оставаме пленници на предишните си грешки

Посвещавайки се са на изборите, които ежедневно правим, не означава да се фокусираме само и единствено върху негативните чувства и преживявания. Да, те няма как да бъдат пренебрегнати. Но целта всъщност е да се примирим, че съществуват, да ги приемем и след това да продължим напред. Хората казват, че щастието е личен избор. Да изберем дали старите ни грешки ще ръководят пътя ни напред също е нещо, което всеки от нас може да направи. Но именно заради това е важно да си дадем нужното време и пространство.

5 неща, които успелите хора правят в неделя

Егоизъм ли е да откраднем малко време за себе си? Категорично не

Как да намерим време за нещо, което в очите на другите би изглеждало егоистично? Един от вариантите е да си създадем навика да се разхождаме преди/след работа или просто да отделяме по час за спорт. Когато тялото е в движение, креативните процеси в мозъка се засилват, а в същото време се борим с признаците на депресия. Всяка минута, посветена на упражненията е минута, в която можем на спокойствие да мислим и за по-важните неща.

 

Друг вариант е да пристигаме по-рано в офиса или да си тръгваме по-късно. Без да сме обезпокоявани от никого, тези 30 мин. могат да бъдат посветени не само на сутрешното кафе, но и на целите, които си поставяме и пътя до тях.

Хобито също е начин да се откъснем от заобикалящата ни среда и ежедневните проблеми.

10 неща, които всяка жена трябва да направи сама поне веднъж

Позволявайки си да задълбочим връзката, която имаме със себе си, подпомагаме връзките, които имаме с останалите. И тук не става дума само за романтичните такива, но и за отношенията със семейството, приятелите ни, колегите в работата. Когато можем смело да се погледнем в огледалото и да приемем себе си с всичките си недостатъци, много по-лесно приемаме и тези на останалите. И именно това задълбочава и укрепва връзките, които градим.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда

Better me11 СЕПТЕМВРИ 2019

5 дни депресия след ваканцията

Адаптирайте се като се върнете по-рано от отпуска

Better me05 СЕПТЕМВРИ 2019

Пет дни без Фейсбук правят чудеса за душата

Пасивното използване на социалната мрежа масово влошава емоционалното състояние на потребителите

Better me27 АВГУСТ 2019

Изненадващо откритие: Котките скъсяват живота на жените

Три различни проучвания свързаха котките с повишен риск от рак при жените