Психология : Better me17 АВГУСТ 2016

Осем съвета от 40-годишните дами към момичетата на 20

Обичайте се, забавлявайте се и още!

Когато сме на 20 живеем така, сякаш никога няма да има утре. След някоя и друга година обаче осъзнаваме колко ценни са времето и здравето ни.

Момичетата на два пъти по 20, вече наясно с всичко, което трябва да знаем, дават някои много важни насоки за живота ни, които да следваме. Така след години ще погледнем назад и ще се усмихнем за добре свършената работа. Никой не очаква “съвършенство” от нас. Единственото, което трябва да направим е и най-трудното – да се обичаме и да се грижим както за себе си, така и за тези, които обичаме.

Обичайте се и се приемете
Най-добрият начин да опознаете някого, е да го уважавате, приемете такъв, какъвто е и да го обичате. Същото се отнася и за вас самите. Време е да приемете всички аспекти от себе си. Това се отнася както до характера ви, така и до визията ви. Приемете се, уважавайте себе си и се обичайте. Това е единственият начин да изразите себе си истински.

Подхранвайте душата си
Отделете време, за да подхранвате душата си. Намирането на нещо, което ще ви накара да се чувствате добре, е страхотен начин да продължите да се развивате. Ако все още не можете да откриете вашата страст, може да пробвате различни неща и така да установите какво ви влече най-много. По този начин и ще срещате нови хора, а това е по-добре, отколкото да си стоите у дома.

Спрете да се сравнявате
Всички ние го правим, но е време да спрем. Има много външни източници, които ни подтикват да се сравняваме: списанията и телевизията са само част от тях. Но не се поддавайте! Всички сравнения са базирани на вашите предположения и илюзии. Често грешим за хората, които „виждаме“ на екрана и билбордовете. Същото се отнася и за тези във Facebook. Там хората представят само лъскавата страна на нещата.

40

Забравете очакванията
Очакванията са идеалният начин да подхраним нашите страхове и да ограничим възможностите си. Бъдещето е неизвестно, така че ние проектираме нашите желания и надежди. Най-щастливият ти някога ще бъде живее в момента. Бъдещето идва и когато тя стане тук, ще се справя.

Работи, за да живееш, не живей да работиш
Нека не забравяме, че парите са средство за постигане на целите ни. Парите ни осигуряват храна, подслон и забавления. Имайте предвид, че трябва да влагате средствата не само за своето бъдеще, но и за пътувания, защото именно тези мигове са най-незаменимите в живота ни.

Спестете пари
И така, както влагате средства за пътешествия, така и не забравяйте да заделяте по някой и друг лев настрани. Лесно е да забравим, че нещата в иначе подредения ни начин на живот могат да излязат извън контрол. Може ваш близък да се разболее и да са ви нужни средства в този момент.

Не се страхувайте от промяната
Нуищо не е вечно, така че не се страхувайте от непознатото и не спирайте да се променяте. Опитвайки различни неща, вие ще откриете себе си и ще разберете кое ви кара да се чувствате най-щастливи със самите вас, и с хората около вас.

Не се съобразявайте с останалите
Спрете да се съобразявате с мнението на останалите. Непрекъснато мислейки как да угодите на околните, ще загубите ценно време, което може да прекарате в приятна компания, с готини хора. Забавлявайте се и да не ви пука от никого.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me15 ЮНИ 2019

Кога егоизмът може да бъде полезен

Когато егоизмът стане синоним на грижа за себе си, нещата се променят.

Better me14 ЮНИ 2019

Как да се освободим от мислите за работата по време на почивка

Много от нас не могат да се насладят на ваканцията си заради изтощението от работата

Better me12 ЮНИ 2019

Колкото по-заета, толкова по-малко стресирана

Бионсе признава, че запълва всяка минута от деня си с работа, за да държи съзнанието си постоянно заето

Better me05 ЮНИ 2019

Когато позитивните послания имат токсичен ефект

Когато наш близък се сблъсква с трудност, изречения като "Всичко ще се оправи" и "Гледай позитивно на нещата" могат да имат обратен ефект, предупреждават терапевти