Психология : Better me17 АВГУСТ 2016

Осем съвета от 40-годишните дами към момичетата на 20

Обичайте се, забавлявайте се и още!

Осем съвета от 40-годишните дами към момичетата на 20

Когато сме на 20 живеем така, сякаш никога няма да има утре. След някоя и друга година обаче осъзнаваме колко ценни са времето и здравето ни.

Момичетата на два пъти по 20, вече наясно с всичко, което трябва да знаем, дават някои много важни насоки за живота ни, които да следваме. Така след години ще погледнем назад и ще се усмихнем за добре свършената работа. Никой не очаква “съвършенство” от нас. Единственото, което трябва да направим е и най-трудното – да се обичаме и да се грижим както за себе си, така и за тези, които обичаме.

Обичайте се и се приемете
Най-добрият начин да опознаете някого, е да го уважавате, приемете такъв, какъвто е и да го обичате. Същото се отнася и за вас самите. Време е да приемете всички аспекти от себе си. Това се отнася както до характера ви, така и до визията ви. Приемете се, уважавайте себе си и се обичайте. Това е единственият начин да изразите себе си истински.

Подхранвайте душата си
Отделете време, за да подхранвате душата си. Намирането на нещо, което ще ви накара да се чувствате добре, е страхотен начин да продължите да се развивате. Ако все още не можете да откриете вашата страст, може да пробвате различни неща и така да установите какво ви влече най-много. По този начин и ще срещате нови хора, а това е по-добре, отколкото да си стоите у дома.

Спрете да се сравнявате
Всички ние го правим, но е време да спрем. Има много външни източници, които ни подтикват да се сравняваме: списанията и телевизията са само част от тях. Но не се поддавайте! Всички сравнения са базирани на вашите предположения и илюзии. Често грешим за хората, които „виждаме“ на екрана и билбордовете. Същото се отнася и за тези във Facebook. Там хората представят само лъскавата страна на нещата.

40

Забравете очакванията
Очакванията са идеалният начин да подхраним нашите страхове и да ограничим възможностите си. Бъдещето е неизвестно, така че ние проектираме нашите желания и надежди. Най-щастливият ти някога ще бъде живее в момента. Бъдещето идва и когато тя стане тук, ще се справя.

Работи, за да живееш, не живей да работиш
Нека не забравяме, че парите са средство за постигане на целите ни. Парите ни осигуряват храна, подслон и забавления. Имайте предвид, че трябва да влагате средствата не само за своето бъдеще, но и за пътувания, защото именно тези мигове са най-незаменимите в живота ни.

Спестете пари
И така, както влагате средства за пътешествия, така и не забравяйте да заделяте по някой и друг лев настрани. Лесно е да забравим, че нещата в иначе подредения ни начин на живот могат да излязат извън контрол. Може ваш близък да се разболее и да са ви нужни средства в този момент.

Не се страхувайте от промяната
Нуищо не е вечно, така че не се страхувайте от непознатото и не спирайте да се променяте. Опитвайки различни неща, вие ще откриете себе си и ще разберете кое ви кара да се чувствате най-щастливи със самите вас, и с хората около вас.

Не се съобразявайте с останалите
Спрете да се съобразявате с мнението на останалите. Непрекъснато мислейки как да угодите на околните, ще загубите ценно време, което може да прекарате в приятна компания, с готини хора. Забавлявайте се и да не ви пука от никого.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си
Better me23 НОЕМВРИ 2020

Японският метод, който ще ви помогне да организирате парите си

Разработен преди век, но работи по-добре от всякога точно днес

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути
Better me16 НОЕМВРИ 2020

5 простички трика, с които да се мотивираме за работа в рамките на минути

Музиката и хуморът са най-добрите ви приятели, когато имате нужда от бързо решение за повече продуктивност на работа

3 стъпки към добро първо впечатление - на работа и на първа среща
Better me27 ОКТОМВРИ 2020

3 стъпки към добро първо впечатление - на работа и на първа среща

Усмивката е най-доброто ви оръжие и в двата случая

Как да спечелите вниманието на всеки?
Better me24 ОКТОМВРИ 2020

Уроци за щастието от една от най-щастливите държави в света

В държавата, в която най-често времето е мрачно и неприятно, настроението на хората винаги е ведро