Психология : Better me17 АВГУСТ 2016

Осем съвета от 40-годишните дами към момичетата на 20

Обичайте се, забавлявайте се и още!

Когато сме на 20 живеем така, сякаш никога няма да има утре. След някоя и друга година обаче осъзнаваме колко ценни са времето и здравето ни.

Момичетата на два пъти по 20, вече наясно с всичко, което трябва да знаем, дават някои много важни насоки за живота ни, които да следваме. Така след години ще погледнем назад и ще се усмихнем за добре свършената работа. Никой не очаква “съвършенство” от нас. Единственото, което трябва да направим е и най-трудното – да се обичаме и да се грижим както за себе си, така и за тези, които обичаме.

Обичайте се и се приемете
Най-добрият начин да опознаете някого, е да го уважавате, приемете такъв, какъвто е и да го обичате. Същото се отнася и за вас самите. Време е да приемете всички аспекти от себе си. Това се отнася както до характера ви, така и до визията ви. Приемете се, уважавайте себе си и се обичайте. Това е единственият начин да изразите себе си истински.

Подхранвайте душата си
Отделете време, за да подхранвате душата си. Намирането на нещо, което ще ви накара да се чувствате добре, е страхотен начин да продължите да се развивате. Ако все още не можете да откриете вашата страст, може да пробвате различни неща и така да установите какво ви влече най-много. По този начин и ще срещате нови хора, а това е по-добре, отколкото да си стоите у дома.

Спрете да се сравнявате
Всички ние го правим, но е време да спрем. Има много външни източници, които ни подтикват да се сравняваме: списанията и телевизията са само част от тях. Но не се поддавайте! Всички сравнения са базирани на вашите предположения и илюзии. Често грешим за хората, които „виждаме“ на екрана и билбордовете. Същото се отнася и за тези във Facebook. Там хората представят само лъскавата страна на нещата.

40

Забравете очакванията
Очакванията са идеалният начин да подхраним нашите страхове и да ограничим възможностите си. Бъдещето е неизвестно, така че ние проектираме нашите желания и надежди. Най-щастливият ти някога ще бъде живее в момента. Бъдещето идва и когато тя стане тук, ще се справя.

Работи, за да живееш, не живей да работиш
Нека не забравяме, че парите са средство за постигане на целите ни. Парите ни осигуряват храна, подслон и забавления. Имайте предвид, че трябва да влагате средствата не само за своето бъдеще, но и за пътувания, защото именно тези мигове са най-незаменимите в живота ни.

Спестете пари
И така, както влагате средства за пътешествия, така и не забравяйте да заделяте по някой и друг лев настрани. Лесно е да забравим, че нещата в иначе подредения ни начин на живот могат да излязат извън контрол. Може ваш близък да се разболее и да са ви нужни средства в този момент.

Не се страхувайте от промяната
Нуищо не е вечно, така че не се страхувайте от непознатото и не спирайте да се променяте. Опитвайки различни неща, вие ще откриете себе си и ще разберете кое ви кара да се чувствате най-щастливи със самите вас, и с хората около вас.

Не се съобразявайте с останалите
Спрете да се съобразявате с мнението на останалите. Непрекъснато мислейки как да угодите на околните, ще загубите ценно време, което може да прекарате в приятна компания, с готини хора. Забавлявайте се и да не ви пука от никого.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.