Психология : Better me04 СЕПТЕМВРИ 2018

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

Спрете да мислите, че не сте достатъчно добри и не заслужавате всичко!

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

Често пъти бариерите, които сами си поставяме, са основната причина да се чувстваме потиснати и обезверени.

Мислейки, че не сме достатъчно добри, за да постигнем целите си е нещото, което ни спира да се борим за нея. А това е само една от лъжите, които си казваме и които ни пречат да сме щастливи.

3-секундно упражнение за щастие

“Не е достатъчно…”

Обикновено става дума за пари, особено в условията на криза, в които се намираме през последните няколко години. Хората не се забавляват и не почиват достатъчно, тъй като не се чувстват достатъчно сигурни финансово. Вместо да се фокусираме върху това колко недоволни сме от работата си в момента и заплатата, която получаваме, трябва да сме постоянно отворени за нови предложения. Поддържайте контакти с хора от вашата сфера, тъй като не се знае откъде ще дойде оферта. Да, дори и забавен пост във Facebook може да прерасне в диалог за нова работа.Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

“Не знам какво да правя”

Много хора прекарват голяма част от времето си в притеснения как да постигнат желаната цел, което понякога води до отказ още преди да са започнали. Ключът тук е да използвате целта си като вдъхновение, което да ви напътва през различните етапи на реализацията. Знаете какво казват: “Щастието е дестинация, а не крайна цел.”

Щастието за всяка зодия в едно изречение

“Не съм готова”

Да си го кажем направо – когато стане дума за голямо начинание, дали изобщо има човек, който с ръка на сърцето може да заяви, че е готов? Промяната, за добро или за лошо, не идва, когато сме здраво стъпили в зоната ни на комфорт и не я напускаме за нищо на света. Голяма част от колебанията ни идват от страх от провал или критика. Ако обаче започнете с малки крачки, една по една, скоро ще усетите, че никак не е трудно да вземате и по-страшни решения.

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

“Не съм достатъчно умна/талантлива/красива…”

И така нататък. Фактът, че постоянно се сравняваме с другите, не е никак положителен за нас. Така само ревнуваме, заради техните успехи и се обезкуражаваме допълнително. Обаче ако смятате, че сте единствената, която таи съмнения за качествата си, замислете се пак. Жените, които смятате за успели, красиви и прочие също имат своите страхове, но ако са се оставили да владеят живота им, то сега нямаше да има за какво да им се възхищавате.

Щастието в любовта не е толкова трудно

Лъжата: “Няма да намеря Единствения”

Не можете да си представите колко жени се оплакват от връзките си. Докато стигнем до олтара, обикновено претърпяваме доста разочарования, като в един етап неминуемо си казваме: “Стига толкова! Приключих със срещите.” И какво смятаме, че ще постигнем така? Господин Единствен няма да дойде вкъщи, да ви хване за ръка и да ви отдели от дивана или компютъра. Докато го намерите, ще трябва да се примирите с няколко грешки. В крайна сметка, тези грешки са в живота ни, за да ни научат на нещо.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Страшните филми изгарят повече калории от разходка
Better me02 ЮЛИ 2020

Стойте далеч от телевизора, когато изпитвате депресивни мисли

Телевизорът - приятел или враг в моментите на трудност?

Откриха връзка между Фейсбук и депресията
Better me23 ЮНИ 2020

Възможен ли е свят без насилие?

Учен от Харвард изследва човешкото съзнание, за да открие отговора

Грешката, която никоя зодия не си признава
Better me17 ЮНИ 2020

Прегърбването и още вредни навици, с които засилваме симптомите на депресия

Елиминирайте тези навици, ако искате да се преборите с депресията

Силата на активното слушане и как то може да преобърне живота ни
Better me15 ЮНИ 2020

Силата на активното слушане и как то може да преобърне живота ни

Пълноценният разговор може да ни помогне както в личния, така и в професиона