Психология : Better me04 СЕПТЕМВРИ 2018

Лъжите, които ни пречат да бъдем щастливи

Спрете да мислите, че не сте достатъчно добри и не заслужавате всичко!

Често пъти бариерите, които сами си поставяме, са основната причина да се чувстваме потиснати и обезверени.

Мислейки, че не сме достатъчно добри, за да постигнем целите си е нещото, което ни спира да се борим за нея. А това е само една от лъжите, които си казваме и които ни пречат да сме щастливи.

3-секундно упражнение за щастие

“Не е достатъчно…”

Обикновено става дума за пари, особено в условията на криза, в които се намираме през последните няколко години. Хората не се забавляват и не почиват достатъчно, тъй като не се чувстват достатъчно сигурни финансово. Вместо да се фокусираме върху това колко недоволни сме от работата си в момента и заплатата, която получаваме, трябва да сме постоянно отворени за нови предложения. Поддържайте контакти с хора от вашата сфера, тъй като не се знае откъде ще дойде оферта. Да, дори и забавен пост във Facebook може да прерасне в диалог за нова работа.

“Не знам какво да правя”

Много хора прекарват голяма част от времето си в притеснения как да постигнат желаната цел, което понякога води до отказ още преди да са започнали. Ключът тук е да използвате целта си като вдъхновение, което да ви напътва през различните етапи на реализацията. Знаете какво казват: “Щастието е дестинация, а не крайна цел.”

Щастието за всяка зодия в едно изречение

“Не съм готова”

Да си го кажем направо – когато стане дума за голямо начинание, дали изобщо има човек, който с ръка на сърцето може да заяви, че е готов? Промяната, за добро или за лошо, не идва, когато сме здраво стъпили в зоната ни на комфорт и не я напускаме за нищо на света. Голяма част от колебанията ни идват от страх от провал или критика. Ако обаче започнете с малки крачки, една по една, скоро ще усетите, че никак не е трудно да вземате и по-страшни решения.

“Не съм достатъчно умна/талантлива/красива…”

И така нататък. Фактът, че постоянно се сравняваме с другите, не е никак положителен за нас. Така само ревнуваме, заради техните успехи и се обезкуражаваме допълнително. Обаче ако смятате, че сте единствената, която таи съмнения за качествата си, замислете се пак. Жените, които смятате за успели, красиви и прочие също имат своите страхове, но ако са се оставили да владеят живота им, то сега нямаше да има за какво да им се възхищавате.

Щастието в любовта не е толкова трудно

Лъжата: “Няма да намеря Единствения”

Не можете да си представите колко жени се оплакват от връзките си. Докато стигнем до олтара, обикновено претърпяваме доста разочарования, като в един етап неминуемо си казваме: “Стига толкова! Приключих със срещите.” И какво смятаме, че ще постигнем така? Господин Единствен няма да дойде вкъщи, да ви хване за ръка и да ви отдели от дивана или компютъра. Докато го намерите, ще трябва да се примирите с няколко грешки. В крайна сметка, тези грешки са в живота ни, за да ни научат на нещо.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me06 АВГУСТ 2019

Да можеш да назоваваш емоциите си дава огромна сила

Това е особено важно откритие за хората, склонни към тревожност и депресия

Better me12 ЮЛИ 2019

Кога жените се чувстват най-уверени?

Когато достигнем тази възраст се чувстваме прекрасно в тялото си

Better me11 ЮЛИ 2019

Стресът от това винаги да взимаме правилното решение

Психолозите откриха, че този стремеж може да ни навреди

Better me04 ЮЛИ 2019

Парадоксът, който наричаме "шопинг терапия"

Да си припомним най-важното - разходката до мола не решава реални проблеми