Психология : Better me22 СЕПТЕМВРИ 2019

Какво да направим през уикенда, за да е по-добра седмицата ни?

Времето за почивка е перфектен момент да дадем основи на една по-продуктивна седмица

Седмицата на успешните хора започва с уикенда.

Какво правите обичайно през почивните дни? Релаксирате, виждате се с приятели и оставяте отговорностите за делника нали? Този вариант, макар и изкушаващ, не е сред най-добрите.

Най-често задачите, които сме отлагали до този момент, се натрупват за най-неудобния момент през седмицата, когато сме затрупани с работа. Но ако организираме всичко нужно през уикенда, ще имаме в пъти по-ползотворни делнични дни.

Вижте какво да направите, за да оптимизирате максимално работната седмица.

Направете си бюджет

Ако предварително организирате финансите си, ще знаете с колко разполагате и най-оптимално можете да прецените в какво да инвестирате всичките си пари. Това ще ви даде добра основа за цялата седмица, която да следвате, и ще сте сигурни, че няма да прекалите с покупките.

Организирайте си гардероба

… Или хладилника, или шкафа за бельо, или което и да е друго, което ползвате често. Така всеки път, като отворите шкафа или отделението, ще виждате, че сте поставили нещата си в ред, а това подсъзнателно ни влияе. Дори и хората, които обичат бъркотията, според проучванията, се чувстват по-продуктивни, когато видят, че нещо им е добре подредено и организирано. Тогава чувстваме, че контролираме случващото се около нас и това се отразява на цялото ни самочувствие.

Направете си планове за след работа

Дори да си уговорите само една-две срещи с приятели за след 17 часа, пак ще постигнете желания ефект – ще имате нещо, което да чакате с нетърпение. Това ще ви прави по-мотивирани на работното място, за да сте сигурни, че плановете ви ще се осъществят.

Тренирайте

Всички сме чували извинението “ще започна да тренирам от понеделник”, само дето винаги се случва, че го отлагаме за следващия понеделник. Затова започнете от неделя – това ще ви направи много по-мотивирани да продължите да тренирате и през работната седмица.

Направете си мини спа у дома

Нали не мислехте, че всичко от този списък ще бъде само задачи, които иначе не бихте искали да направите? Не, разбира се. През уикенда е важно да си починем, за да съберем енергия за седмицата. А спа деня у вас е перфектният начин да го направите. След него не само ще сте отпочинали, но и ще сте се погрижили за външния си вид, което може да е много мотивиращо.

Чувствате се добре и изглеждате добре – обратното също работи. С готов маникюр и чиста кожа ще се чувствате готови да покорите света.

Second Hand September: Защо модните инфлуенсъри няма да си купят нищо ново този месец?

20 начина да оптимизирате малкото външно пространство

Най-важните правила за стилен дом с малко пари

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me07 ОКТОМВРИ 2019

4 малко познати начини да стимулираме хормоните на щастието

Да прогоним негативните емоции само с няколко малки допълнения към ежедневието

Better me05 ОКТОМВРИ 2019

Тялото, умът и душата се трансформират на всеки 7 години

Какво се случва във всеки от тези важни цикли на живота?

Better me30 СЕПТЕМВРИ 2019

Не бъдете мултифункционални

Митът за жената, която може всичко по всяко време изхабява психиката

Better me14 СЕПТЕМВРИ 2019

Как да спра да анализирам прекалено?

Когато човек анализира прекалено, това не само не решава проблемите в повечето случаи, но краде от времето ни за радостите, от които душата има нужда