Психология : Better me21 ЯНУАРИ 2019

21 януари: най-депресиращият ден в годината

Чувствате се потиснати и без настроение? Има защо.

Днес официално е най-депресиращият ден за цялата година, като това твърдение дори е подкрепено с научна формула.

21-ви януари (както и всеки трети понеделник на януари всяка година) е обявен за “Blue Monday” или денят когато се чувстваме най-зле. Липсата на настроение, енергия и мотивация както за работа, така и за тренировки и диети, не е случайна.

Гениално простички ритуали за по-добър живот

Идеята за #bluemonday възниква през 2005-та година, когато екип учени изготвя формула, която доказва и обяснява защо именно третият понеделник на всеки януари е денят, когато се чувстваме много депресирани и дори апатични, без видима причина.

Факторите, които учените са взели предвид, са следните: лошото време, финансовите задължения (или липсата на пари след празниците), изпарилия се празничен дух, разочарованието ни от неспазените новогодишни обещания и като цяло желанието ни за промяна, съспътствано от липсата на мотивация и енергия тази промяна да се случи. Ето как изглежда и формулата:

 The formula for calculating Blue Monday

Разбира се, този ден не трябва да ви отчайва напълно, тъй като не продължава дълго, а и винаги има начин да си подобрите настроението. Кои са най-безотказно работещите трикчета?

Препрограмирайте лесно ума си за повече щастие

Започнете с малките неща, които ви носят щастие: любима песен/музика/филм, топла вана след работа, разговор с близка приятелка/роднина, вкусна вечеря със свежи зеленчуци, кратка тренировка и разбира се, малко време, прекарано с любимия човек, а ако нямате такъв – и парченце шоколад ще спаси положението.

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА BETTER ME

Better me16 АПРИЛ 2019

50 научни факта за това как ни влияят цветовете

Знаехте ли, че синьото ни предразполага да харчим повече пари?

Better me25 МАРТ 2019

Как пилеем парите си, без да усетим

Ако спрем да правим тези няколко неща, можем да закърпим дупките в месечния бюджет

Better me08 МАРТ 2019

Кои са навиците на щастливите хора

За да бъдем щастливи не ни трябват големи богатства или чудеса, просто няколко добри навика.

Better me27 ФЕВРУАРИ 2019

Тест: Оставяш ли парите да контролират живота ти?

Проблемите с парите влияят на всички аспекти на живота ни, понякога твърде много. Този тест ще ти каже дали финансите контролират щастието ти.