Мода : Тенденции24 МАРТ 2017

Няколко свежи начина да носим флоралните мотиви тази пролет

Типичният за сезона мотив влиза в ролята на кокетен акцент, придаващ индивидуалност на всяко съчетание

Любимото ни яке се завръща и тази пролет, но в една по-женствена светлина. Бомбърът често е изработен от нежни материи като сатен и украсен с различен тип мотиви. В случая флорални, които дават възможност да го носите и с по-груби елементи като боти с връзки и овърсайз панталони, без да губите дозата романтика във визията си.

Чантите с флорални мотиви не са нещо ново под слънцето, но какво ще кажете за тези, при които цветята са 3D и изобразени като фигури, вместо като принт? Точно този тип апликации приковава вниманието ни този сезон, влизайки в ролята на една по-оригинална версия на мюбимия мотив.

Неотдавна писахме за задължителния деним тази пролет, покрит с всякакъв тип лога, надписи, нашивки и, разбира се, цветя. Те не се ограничават до един-единствен дънков елемент, превземайки всичко от любимия ни слим в черно през ретро якето до комфортната риза от деним.

Една пролет не е настъпила, докато не разходим коженото яке по улиците, нали така? Е, този сезон можете да избирате дали да пренесете цветното настроение, което ни заобикаля, върху тази вечна дреха от дамския гардероб.

Ах, толкова много начини да носим спортните обувки тази пролет! Един от тях е като изберем чифт с акцент на цветя, разбира се. Макар тази тенденция да се превърна в истински хит, заради кецовете с флорална бродерия на Gucci, любителите на удобството със сигурност ще оценят предложенията от любимите ни спортни марки.

Какво изниква в ума ви, когато думите “флорален мотив” и “пролет” присъстват в едно изречение? 

Обзалагаме се, че отговорът е ефирна къса рокля, каквато можем да открием във всеки гардероб и в която, ако трябва да сме честни, няма нищо оригинално.

Днес няма да ви говорим за тях, нито за тишъртите, нито за нещо друго, решени изцяло в принт на цветя. Защото тази пролет пъстрите и красиви флорални елементи не превземат дрехите ни изцяло, дори напротив – превръщат се в акцент, поставен на страгегическо място с единствената цел да превърне и най-обикновената дреха в нещо специално.

Дизайнерите използват цветята по същия начин, по който и надписите, дантелата, пайетите и дори картинките с животни. Чрез тях те оформят интересни, понякога дори абстрактни композиции, допринасящи за подчертаването на индивидуалния стил на всяка дама, която избере да ги носи. 

Ето как избираме да ги носим ние тази пролет! 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции17 ФЕВРУАРИ 2020

Какво носят сега жените в Ню Йорк

Връхните дрехи стават все по-оригинални, модерни са кожените сака, както и един определен модел боти

Тенденции13 ФЕВРУАРИ 2020

Свежест и оптимизъм за пролетния ни гардероб

Актуалните нюанси на нарциса ще бъдат модерни през новия сезон

Тенденции31 ЯНУАРИ 2020

Friday Fetish: Бялата риза в пролетни превъплъщения

Новата визия на тази класическа дреха е с разнообразни силуети и романтични детайли

Тенденции27 ЯНУАРИ 2020

Вадете от гардеробите синята оксфордска риза

Всичко започна през юли 2018-та с появата на Меган Маркъл на турнира Уимбълдън