Мода : Тенденции24 МАРТ 2017

Няколко свежи начина да носим флоралните мотиви тази пролет

Типичният за сезона мотив влиза в ролята на кокетен акцент, придаващ индивидуалност на всяко съчетание

Любимото ни яке се завръща и тази пролет, но в една по-женствена светлина. Бомбърът често е изработен от нежни материи като сатен и украсен с различен тип мотиви. В случая флорални, които дават възможност да го носите и с по-груби елементи като боти с връзки и овърсайз панталони, без да губите дозата романтика във визията си.

Чантите с флорални мотиви не са нещо ново под слънцето, но какво ще кажете за тези, при които цветята са 3D и изобразени като фигури, вместо като принт? Точно този тип апликации приковава вниманието ни този сезон, влизайки в ролята на една по-оригинална версия на мюбимия мотив.

Неотдавна писахме за задължителния деним тази пролет, покрит с всякакъв тип лога, надписи, нашивки и, разбира се, цветя. Те не се ограничават до един-единствен дънков елемент, превземайки всичко от любимия ни слим в черно през ретро якето до комфортната риза от деним.

Една пролет не е настъпила, докато не разходим коженото яке по улиците, нали така? Е, този сезон можете да избирате дали да пренесете цветното настроение, което ни заобикаля, върху тази вечна дреха от дамския гардероб.

Ах, толкова много начини да носим спортните обувки тази пролет! Един от тях е като изберем чифт с акцент на цветя, разбира се. Макар тази тенденция да се превърна в истински хит, заради кецовете с флорална бродерия на Gucci, любителите на удобството със сигурност ще оценят предложенията от любимите ни спортни марки.

Какво изниква в ума ви, когато думите “флорален мотив” и “пролет” присъстват в едно изречение? 

Обзалагаме се, че отговорът е ефирна къса рокля, каквато можем да открием във всеки гардероб и в която, ако трябва да сме честни, няма нищо оригинално.

Днес няма да ви говорим за тях, нито за тишъртите, нито за нещо друго, решени изцяло в принт на цветя. Защото тази пролет пъстрите и красиви флорални елементи не превземат дрехите ни изцяло, дори напротив – превръщат се в акцент, поставен на страгегическо място с единствената цел да превърне и най-обикновената дреха в нещо специално.

Дизайнерите използват цветята по същия начин, по който и надписите, дантелата, пайетите и дори картинките с животни. Чрез тях те оформят интересни, понякога дори абстрактни композиции, допринасящи за подчертаването на индивидуалния стил на всяка дама, която избере да ги носи. 

Ето как избираме да ги носим ние тази пролет! 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции14 ОКТОМВРИ 2019

Есенен стрийт стил от най-известните модели

20 визии, които с един поглед ще ви дадат ориентир кои есенни тенденции са IN

Тенденции07 ОКТОМВРИ 2019

Последният хит в есенния стил - наметалото

Добавяйки само този елемент тоалетът се изменя изцяло.

Тенденции07 ОКТОМВРИ 2019

Стилни есенни комбинации с незаменимата пола солей

През есента тя запазва централно място в гардероба ни за градските ни офисни и други приключения

Тенденции25 СЕПТЕМВРИ 2019

Вик за помощ от Dior

Пролетната колекция на марката бе представена сред естествения декор на над 160 липови дървета