Мода : Тенденции23 МАРТ 2017

Красиви и удобни обувки за сватбения ден

Няколко варианта за щастливи крака (и щастлива булка!)

Да застанете пред олтара, обути в кецове, отдавна не е никакво табу. 

Всъщност, тенденциите при сватбените обувки са толкова разнообразни и предлагат толкова много опции, че вече не е проблем за една жена да се чувства красива, но и да й е удобно, докато танцува на най-важния ден в живота си.

Разбира се, кецовете са само един от вариантите и вероятно бихте ги избрали, само ако отговарят на личния ви стил и не се разделяте с тях в ежедневието си. Но освен тях имаме задължителните пантофки, украсени с камъни и брокат, бохемските сандали с връзки и еспадрили, и елегантните обувки на дебел ток.  

Всъщност, удобните обувки като тенденция не са нещо ново. Одри Хепбърн, икона на стила за своето време, а и днес, се е омъжвала два пъти, но и двата пъти избира или балерини, или ниски токове. Тя вероятно е най-добрият пример, че дори с балерини, една булка не прави никакъв компромис със стила си в сватбения ден.

Що се отнася до спортните обувки, които в момента са на върха на тенденциите и ги носим с всичко в гардероба си, няма нищо по-естествено от това да ги обуем и на сватбата. И макар повечето от нас да ги виждат като тренд за модерните булки от XXI в., Йоко Оно вероятно е първата известна личност, решила да каже “Да” в маратонки. През 1969 г., когато става съпруга на Джон Ленън, Оно носи бели маратонки и бели чорапи до коленете. 

Моделът Джери Хол миналата година се омъжи за милиардера Рупърт Мърдок, облечена в рокля на Вивиън Уестууд в леденосиньо и обута с ниски обувки Roger Vivier. Дизайнът им е обикновен, но са решени в сребристо и се отличават с голяма катарама, което ги прави подходящи за сватбен ден.


В крайна сметка няма значение какъв точно е дизайнът на обувките, стига те да се отличават с нещо специално, което да ги направи подходящи за сватба. Дали това ще е цвят, интересен детайл, персонализиран надпис или просто брокат и камъни, решавате вие.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЕНДЕНЦИИ

Тенденции14 ОКТОМВРИ 2019

Есенен стрийт стил от най-известните модели

20 визии, които с един поглед ще ви дадат ориентир кои есенни тенденции са IN

Тенденции07 ОКТОМВРИ 2019

Последният хит в есенния стил - наметалото

Добавяйки само този елемент тоалетът се изменя изцяло.

Тенденции07 ОКТОМВРИ 2019

Стилни есенни комбинации с незаменимата пола солей

През есента тя запазва централно място в гардероба ни за градските ни офисни и други приключения

Тенденции25 СЕПТЕМВРИ 2019

Вик за помощ от Dior

Пролетната колекция на марката бе представена сред естествения декор на над 160 липови дървета