Мода : Шопинг07 МАРТ 2018

Как да разпознаем оригиналната чанта от ментето

Преди да се разделите с цяло състояние за мечтания модел, първо си напишете домашното

Един от любимите съвети на звездните стилисти и модните блогъри касае дизайнерските чанти – ако има нещо, в което си струва да инвестираме, това е то!

Но преди да се решите на такава стъпка трябва не само да откриете модел, който си заслужава да вложите в него половин заплата, но и “да си напишете домашното”, така да се каже.

Последното се дължи основно на изобилието от имитации, на които можете да попаднете както онлайн, така и във винтиндж магазините. И за да не се окажете с дизайн на Chanel, върху който се мъдри логото на YSL, Who What Wear създават кратък гайд, който да ви помогне да се разделите с парите си и да останете доволни накрая.

В него специалистите от сайта за луксозни стоки Vestiare Collective дават своите топ съвети, чрез които да познаете фалшификата на мига. Жаклин Кортел е експерт по автентичността и контрол на качеството, а нейното първото правило гласи следното: направете си проучването! “Въоръжете се с познанията за това как би трябвало да изглежда дизайнерската ви чанта и започнете от там.”

 

Ето кои са най-важните неща, за които да внимавате:

#1 Логата 

“Дизайнерите отделят много време, за да изпипат до най-малкия детайл всяко лого и етикет,” казва тя. “Именно заради това те винаги трябва да изглеждат перфектно. Металните лога например никога не трябва да се драскат, тъй като са направени така, че да издържат на теста на времето. Никога няма да видите лого, което се бели, напукано е или е замазано. Гравираните букви също трябва да са изчистени и дефинирани. Оглеждайте се за такива, чиито краища не са перфектни, буквите са на различно разстояние една от друга или пък се застъпват.”

#2 Размерите 

“Понякога дизайнерите пускат на пазара “ъпдейтнати” версии на популярни модели, които са леко променени и размерите им са различни. Но в повечето случаи размерите на даден модел са строго фиксирани и не би трябвало да се различават. Запомнете обаче, че различните търговци измерват чантите по различен начин, така че разлика от няколко сантиметра е напълно нормална. Но ако са повече, значи нещо не е наред.”

#3 Аксесоарите

“Това, което получавате с чантата си, е толкова важно, колкото и самата чанта,” продължава тя. “Торбички против прах, кутии, допълнителни дръжки, картончета за поддръжка, закопчалки и т.н. са гаранция за качеството на чантата. Внимавайте и с тяхната изработка: те не трябва да са прекалено леки, да се разпадат и т.н. Картончетата трябва да са надписани правилно, затова отделете време и ги прочетете. Принтираните лога върху аксесоарите също трябва да изглеждат перфектно.”

Read Also

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ШОПИНГ

Шопинг15 АПРИЛ 2019

Подарък към всеки бански Lisca през април

Новата колекция бански на марката изкушава с микс от елегантност и екзотика

Шопинг20 МАРТ 2019

Топ 3 на актуалните чанти тази пролет

Една от тях са чантите тип колан или така наречените belt bags

Шопинг19 МАРТ 2019

Как да пазаруваме успешно в аутлет

Няколко съвета ще ви помогнат да не се окажете накрая с камара ненужни покупки

Шопинг15 МАРТ 2019

Никога не е твърде рано за нов бански

Плажно ни е и се заловихме да ви направим една селекция