Мода : Новини16 ДЕКЕМВРИ 2018

Visages завърта колелото на модата

В календара за 2019 на модната агенция виждаме ретро стил и иновативен стайлинг

Обичайно по това време на годината очакваме новините за календарите за предстоящата година – винаги са толкова различни, изненадващи и красиви.

Необичайното обаче, е, че от Visages през 2019-та ще ни върнат към миналото на модата. Новият календар на модната агенция в озаглавен Fashion Circle и доказва нагледно, че кръговратът в модата е всъщност кръговратът на живота. Непреходното е основа на иновативното – те са в хармония и само така могат да съществуват. Стилистите на проекта осъществяват една експедиция по следите на забравения стил.

Жени Калканджиева споделя: „Вярвам, че стилът е това, което може да ни спаси от посредствеността и съм изключително щастлива, че моделите на Visages винаги са се чувствали от един отбор – от отборът на естествената, непреходна красота.”

Жени Калканджиева: Има по-стойностни неща от “Мис Свят”

В календара участват 8 от най-наложените модели на агенцията, като ги виждаме в 6 различни композиции в различен стил, издържани изцяло в черно. Сред избраните тоалети виждаме и такива от все още непоказаната колекция на младата дизайнерка Елена Златева, която тази година бе избрана и за „Жена на годината“ в категория „Дизайнери“ в конкурса, провеждан от списание Grazia.

Фотограф на проекта е Диляна Флорентин. Стайлингът е дело на творческия тандем Слав Анастасов и Хубен Хубенов. За грима на моделите, сред които Елеонора Йоцова, Елисавета Стоянова, Мая Мирчева, Евелин Малезанова, Габриела Василева, Кристина Несторова, Владимир Енчев и Мартин Стойчев, се погрижи Марина Младенова, а косите са дело на Ники Тонев.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НОВИНИ

Новини22 СЕПТЕМВРИ 2019

Без много овации за новата кампания на Chanel

Това ли е наследството на Лагерфелд? - Питат риторично почитатели на френската модна къща

Новини20 СЕПТЕМВРИ 2019

Български модел се снима за Vogue Италия

Кристин Илиева краси страниците а модната библия

Новини20 СЕПТЕМВРИ 2019

Какво облякоха звездите за Седмицата на модата в Милано?

Ирина Шейк, Кая Гербер, Джиджи и Бела Хадид, Приянка Чопра и още

Новини18 СЕПТЕМВРИ 2019

Latest Look: Ботушите на Емили Ратайковски

Емили овладя новата есенна тенденция преди всички други